Yunanistan'dan tepki: FBI-CIA Selanik'i işgal etti

Yunanistan Halkların Birliği Partisi lideri ve eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, ülkenin önemli ticaret fuarı olan ve ABD’nin onur konuğu olacağı 83. Selanik Uluslararası Fuarı için alınan sert güvenlik önemlerini eleştirerek, kentin CIA ve FBI tarafından işgal edildiğini söyledi.

Yunanistan'dan tepki: FBI-CIA Selanik'i işgal etti
Yunanistan'dan tepki: FBI-CIA Selanik'i işgal etti
GİRİŞ 08.09.2018 13:51 GÜNCELLEME 08.09.2018 13:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Selanik’te 8-16 Eylül tarihlerinde 83. kez uluslararası ticaret fuarı gerçekleştirilecek. ABD’nin onur konuğu olacağı fuar için ABD Ticaret Bakanı başkanlığında bir heyet kente geldi. Bu çerçevede olağanüstü güvenlik önemleri alındı. Kenti fuar boyunca 5 bin 500 polis, helikopterler, insansız hava araçları, keskin nişancılar ve çok sayıda FBI ile CIA ajanı koruyacak.

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Yunanistan Halkların Birliği Partisi lideri ve eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis “Selanik bu günlerde dostluk, ekonomik ve kültürel işbirliği fuarının gerçekleşeceği bir kente değil, polislerin yönettiği bir kente dönüştü. Daha kötüsü FBI ve CIA’in işgal ettiği bir ülke haline geldi. Bu ABD emperyalizmi ve NATO’nun Selanik ve Makedonya için hazırladığı karanlık geleceği gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEMİZDE ASKERİLEŞME YAŞIYORUZ’

Lafazanis, açıklamalarına “Bölgemizde, Balkanlarda, ABD, NATO ve Avrupa’nın en tehlikeli işgal, kontrol, askerileşme, macera ve savaş projelerini yaşıyoruz” sözleriyle devam etti.

Lafazanis, Makedonya’nın isim değişikliğine yönelik anlaşmanın iki ülkenin halklarının çıkarlarını karşılamadığını söyledi.

Atina ve Üsküp arasında Makedonya’nın adının ‘Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ olarak değiştirilmesi yönünde anlaşma imzalanmıştı.

Kuzeyinde ‘Makedonya’ adında bir bölgesi bulunan ve ‘Büyük Makedonya’ülküsü peşinde kendisinden kopacağından kaygılanan Yunanistan, 1991’den beri ‘Makedonya’nın ülke ismi olarak kullanılmasını engelleyerek Üsküp’ün uluslararası alanda elini kolunu bağlıyordu.

Ancak Makedonya hükümetinin isim değişikliğini kabul edip Yunanistan’la anlaşmaya imza atmasının ardından, Atina da Üsküp’ün Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelikleri önündeki veto engelini kaldırdı.

YORUMLAR 2
  • Demokrat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Makedonya'nin isminin kuruldugu 1991'den beri "Eski Yugoslavya Federasyonu'ndan Ayrilan Makedonya Cumhuriyeti" (FYRM) olarak anilmasini sagladi. Biz Turklerin akli boyle fesatliklara calissa idi, Yunanistan'in ismi kuruldugundan beri "Eski Osmanli Imparatorlugundan Ayrilan Yunanistan Cumhuriyeti (EOIAYC)" olmasi gerekirdi. Hatta bizden ayrilan 60 kadar ulkenin de ismi degisik olurdu. Biz aglamasini bilmiyoruz. Balkanlar ve Kafkaslar'da Muslumanlara yapilan mezalimleri (Moskof, Urum, Sirp, Bulgar... Mezalimleri...) dunyaya duyurmaktan gectim, kendi milletimiz bile bilmiyor, hatirlamiyor. Olmayan sozde Ermeni katliamini ise anlata anlata bitiremediler.
    Cevapla
  • alper ağa 5 yıl önce Şikayet Et
    makedonya yı desteklemeliyiz sonuna kadar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı