Esed'in kazandığını sanmayın, Rusya bile anlayacak

Eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, 'Rusya, er ya da geç Beşşar Esed'in tüm bu çabayı ve desteği hak etmediğini ve Esed'e destek vererek hata yaptığını anlayacak' dedi.

Esed'in kazandığını sanmayın, Rusya bile anlayacak
Esed'in kazandığını sanmayın, Rusya bile anlayacak
GİRİŞ 09.09.2018 04:38 GÜNCELLEME 09.09.2018 04:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Eski Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Katar merkezli Al-Jazeera televizyonuna verdiği ve kendi Twitter hesabından paylaştığı röportajda, "Rusya, er ya da geç Beşar Esed'in tüm bu çabayı ve desteği hak etmediğini ve Esed'e destek vererek hata yaptığını anlayacak." ifadelerini kullandı.

"REJİMİN DURUMU İYİCE KÖTÜLEŞTİ"

 

Hicab, "Çünkü ortada başarısızlıklar dizisi var. Kendi yanlılarının aleyhine bile olsa hatta bütün halkın aleyhine bile olsa yalnızca kendi çıkarlarına önem veren bu rejimin durumu gittikçe kötüleşti." görüşünü paylaştı.

"ESED'İN GENELKURMAY KARARGAHI BİLE RUSLARIN HİMAYESİ ALTINDA"

Rejimin elinde imkanları olmadığını, İdlib'i kontrol altına almak için askeri yeterliliği bulunmadığına dikkati çeken Hicab, "Herkes biliyor ki hatta Esed ve komutanları da biliyor ki hepsi Rus özel güçlerinin vesayeti ve himayesi altında. Hatta Şam'daki Genelkurmay karargahı bile Rus güçlerinin himayesi altında." değerlendirmesinde bulundu.

"ESED'İN KAZANDIĞINI ZANNETMEYİN"

Esed'in kazandığını zannedenlere seslenen Hicab, "Suriye devletinin yapısında şu anda çok ciddi zayıflıklar var. Rejime bağlı bölgelerdeki mevcut kaos hali ve milisler ile rejim güçleri arasında tasfiyeler gibi kabul edilemez durumlar yaygın." ifadesini kullandı. 

"TAMAMI ÜST DÜZEY GÖREVLERDE BULUNAN 40'TAN FAZLA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Hicab, rejim güçlerine bağlı subayların da arasında olduğu, tamamı üst düzey görevlerde bulunan 40'tan fazla kişinin öldürüldüğü bilgisini vererek, rejimin şu an en kötü durumunu yaşadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de devlet olmadığını, Esed'in iktidar olmadığını herkes biliyor. İran, Rusya sinsi bazı planlarını koruma adına Esed varmış gibi davranıyor. Tabii ki İsrail, Abd de boş durmak istemiyor. Türkiye de "ne oyuna ortak olmak istiyor ne de seyirci.." Hepsi bu.
    Cevapla
  • alpi 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin yüzünüzden milyonlarca insan mülteci .. ne geçti elinize
    Cevapla
  • eleştirici 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün her şey siyonistlerin kontrolünde çünkü onlar büyük ortadoğu büyük israil projesinden vazgeçmezler.ve bütün planlarını ona göre yapıyorlar ben inanmıyorum putin de siyonistlerin kontrolünde rusya ebediyen orda kalcak değil.çünkü siyonistler 100 yıllık plan yapar hedeflerine ulaştıkalrındada ne çabuk ulaştık derler.
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    eger esat abd ve ısraılın ıstedıklerını yapmamıs olsaydı onu anında ındırırlerdı ama ısraıl ve abd ne ıstıyorsa onu yapıyor esat ve bunu rusyaya yaptırıyor sunnılerı ulkenın dısına atmaya calısıyor sıa nufusu az kontrol edılebılır ama sunnı nufusunu defetmesı gerekıyor buyuk ısraılı kurabılmelerı ıcın bu olmazsa olmaz abd ısraıl esadı sındırdı obamadan yardım ıstedıgınde projeyı falıyete soktular trumpu getırdıler o katlıyam yapacaktı esat da rusyayı ve ıranı harekete gecırdı onlar sunnılerı kovmakta kullandılar rusya temızleyecek onlar yerlesecektı rusya hayatının sokunu yasayacak sıcak denızler hayalı suya dusecek ılk tekmeyıde esat atacak esat hem ıranı hemde rusyayı kullanıyor
    Cevapla
  • Ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Guzel ve dogru bir analiz. Aferim. Bunu siyasetcilerde goremedi henuz. Bugun Suriyede olan herseyin altinda yahudilerin arzu mebud emelleri var. Sunnileri oradan silmeden bunu basaramayacaklarini biliyorlar. Suriyeden sonra sira Turkiyeye gelecek ama bunnu 100 yıl icinde basaramayacaklarini kendileri de biliyor.
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    esat rusyayı kullanıyor pekı esadı kım kullanıyor abd ve ısraıl bunu abd ye yazdıgı mektuplada ortaya koydular aslında esat buyuk ısraıl devletı ıcın calısıyor sunnı muslumanları tahlıye ettırıyorlar sıa ve durzılerı ıstedıklerı gıbı kontrol edeceklerıne ınanıyorlar ama sunnılerı kontrol edemeyecekler o yuzden hem ıranı hem rusyayı bolgeyı temızlemede kullanıyorlar ıstedıklerı oldugunda esadın yerıne kendı adaylarını cıkatacaklar ve ısraıle baglayacaklar urdunu sudı arabıstanı sındırdıler sımdı surıye kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!