İsrail'den yeni Suriye hamlesi!

ABD merkezli Foreign Policy, İsrail’in Suriye’de 2013 yılından beri terör gruplarına para ve silah yardımında bulunduğunu yazdı.

İsrail'den yeni Suriye hamlesi!
İsrail'den yeni Suriye hamlesi!
GİRİŞ 09.09.2018 11:00 GÜNCELLEME 09.09.2018 11:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Suriye'nin güneyinde, İsrail sınırına yakın bölgelerde terör gruplarının desteklenmesindeki temel amacın, İran destekli milis grupların sınır bölgesine yaklaştırılmak istenmemesi olduğu ifade edildi.

Elizabeth Tsurkov imzalı makalede ağır silahlar, araçlar ve havan topu düzeneklerinin İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ni Suriye'ye bağlayan 3 noktadan terör örgütlerine teslim edildiği ifade edildi.

İsrail'in desteklediği grupların içindeki kişilere ayda 75 dolar maaş ödediği ve örgütlerin karaborsadan daha fazla silah alabilmesi için ek ödenekler tahsis ettiği ifade edildi. Habere göre İsrail, İran birliklerinin sınır hattından 50 mil (80 km) geri çekilmesini içeren mutabakat sonrasında Temmuz 2018'de verdiği desteği sonlandırdı. 

 

 

‘FİLİSTİNLİ CESUR KIZ’ TEMİMİ’YE YURTDIŞI YASAĞI

İsrail makamlarının 17 yaşındaki “Filistinli cesur kız” Ahed et-Temimi, annesi Neriman ve babası Basim’e yurtdışına çıkış yasağı getirdiği bildirildi. Ahed’in babası Basim et-Temimi, ailesinin, Ürdün üzerinden Avrupa ülkelerine seyahat etmeyi, Filistin halkının direnişini ve İsrail’de tutuklanma deneyimini anlatmak üzere bir dizi etkinliğe katılmayı planladığını belirtti. Baba Temimi, “Ancak Filistin Hükümeti Sivil İşler Daire Başkanlığı bize İsrail’in çıkış yasağı getirdiğini bildirdi” dedi. 

YORUMLAR 25
  • Ünal. 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki Yeryüzünde savaşlar bitmiyorsa bunun sebebi bu Kafirlerin yuzunden Amerika,israil, Ingiltere,fransa Almanya bunlar var olduğu sürece Mazlumlarin goz yaşı kurumayacak.
    Cevapla
  • Gundogmuslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyleyse filistin devleti diye bir devlet yok!
    Cevapla
  • Rambo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim suriye politikamizla,israilin abd nin ,politikasi ayni degilmi
    Cevapla
  • Rambo 5 yıl önce Şikayet Et
    Rejim yikilsin diyoruz ,abd de oyle istiyor,israilde,biz israilin ve abd nin karsisindayiz diyoruz,suriye bolunurse kurt devleti kurulur diyoruz,Allah askina biz ne isyiyoruz
    Cevapla
  • Huseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    israilin kendisi terorist teroristlere desdek vermis bunami sasiralim isin ozu adamlar abd yi arkasina almus istedigi gibi teror esdiriyor
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    biter insallah günün birinde ve Lanetlenmislerde gider Cehennemin dibine
    Cevapla
  • Ubik 5 yıl önce Şikayet Et
    Tipik bir İran yalanıdır. Sırf İranın Suriyedeki katliamlarını örtbas etmek için başka grupları İsraille işbirliği içinde göstermeye çalışan masabaşı palavrası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan