'Bizim için öldü' diyen ABD'ye jet yanıt!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Uluslararası Ceza Mahkemesi ile (UCM) işbirliği içerisinde olmayacaklarını belirterek, "UCM bizim için zaten ölüdür" dedi. Uluslararası Ceza Mahkemesi de, ABD'nin tehdidine karşı "İşimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'Bizim için öldü' diyen ABD'ye jet yanıt!
'Bizim için öldü' diyen ABD'ye jet yanıt!
GİRİŞ 11.09.2018 11:13 GÜNCELLEME 11.09.2018 14:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bolton, Washington merkezli "Federalist Toplum" isimli sivil toplum kuruluşuna UCM hakkında açıklamalar yaptı. John Bolton açıklamasında, "11 Eylül'ün arifesi bugün ve ABD Başkanı adına şu mesajı vermek isterim ki ne pahasına olursa olsun kendi halkımızı ve müttefiklerimizi bu adil olmayan ve yasa dışı olan mahkemenin kararlarına karşı koruyacağız." ifadesini kullandı.

"UCM BİZİM İÇİN ÖLÜDÜR"

 

 

Bolton, "ABD, UCM ile iş birliği yapmayacaktır. UCM'ye destek olmayacağız. İçerisinde yer almayacağız. UCM'yi kendi içerisinde ölmesi için bırakacağız. Nasıl olsa almış olduğu karar ve girişimlerle UCM bizim için zaten ölüdür." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'YE CEVAP GELDİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi de, ABD'nin tehdidine karşı "İşimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

FİLİSTİN MESELESİ ABD'Yİ KIZDIRMIŞTI

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan UCM Başsavcısı Fatou Bensuda, mayısta yaptığı açıklamada, Filistin hükümetinin İsrail'in katliamlarıyla ilgili UCM'ye teslim ettiği dosya konusunda mahkeme başkanını bilgilendirdiğini açıklamıştı.

Bensuda, 2015'te Filistin'deki duruma yönelik soruşturma açılabilmesi için ön inceleme başlatıldığını belirterek, "Ofisim yapılan ön incelemede önemli yol katetti ve aynı şekilde devam edecektir" ifadesini kullanmıştı.

BOLTON: 3 ÜLKE İLE ANLAŞTIK

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışması John Bolton, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanması halinde, buna daha sert yanıt verilmesi konusunda Fransa ve İngiltere ile anlaşıldığını söyledi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    11 eylül kendi eserleri bunların zalimlikleri bitmeyecek...kendi halkına acımayan müslümanlara hiç acımaz
    Cevapla
  • Hüseyin Mırık 5 yıl önce Şikayet Et
    Terör devleti büyük şeytan işine geldimi başka ülkelere uluslararası hukuk kurallarını BM. kararlarını dayatıyor işine gelmedimi tanımıyorum diyor.
    Cevapla
  • Vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen UCM yi takmıyorsun ama bizi takmaya zorluyorsun. Peki senin ambargolarını niçin dünya uygulamak zorunda. Bizdeki CHP giller niçin senin ambargonla ilgili olarak İran konusunda ,Halkbank konusunda TC Hükümetini ve Reisi suçluyorlar. Çözemediğim sorular.
    Cevapla
  • KuZGuN 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD işine gelmedimi kural tanımazlık yapıyor.Ama işine geldimi hak -özgürlük-demokrasi-insan hakları ondan sorulur.
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Orjinal kopek bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar