Türkiye'ye davet gelmişti! Heyet gönderiyoruz

Türkiye'nin Rusya Büyükelçiliği askeri ataşe temsilcileri "Vostok-2018" tatbikatlarına katılacak. Moskova basınına konuşan Rus temsilci "Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi temsilcilerinden oluşan bir heyet gözlemci olarak katılacak" dedi. Askeri tatbikat, batılı ülkeleri tedirgin etti.

Türkiye'ye davet gelmişti! Heyet gönderiyoruz
Türkiye'ye davet gelmişti! Heyet gönderiyoruz
GİRİŞ 12.09.2018 11:19 GÜNCELLEME 12.09.2018 12:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Büyükelçilik temsilcisi, Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, "Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Vostok-2018 tatbikatlarına Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi temsilcilerinden oluşan bir heyet gözlemci olarak katılacak" dedi.

Temsilci, Türk heyetinin tatbikatlara ne zaman katılacağını belirtmedi.

 

 

BATIYI TEDİRGİN ETTİ

Askeri tatbikat, batılı ülkeleri  tedirgin etti. Almanya medyası tatbikata geniş yer verirken, "Sovyetler dönemindeki gibi" başlığını kullanarak endişelerini dile getirdi.

Alman gazeteleri "Putin 300 bin asker 36 bin tank ve zırhlı araç, binden fazla savaş uçağı ve helikopteri ve 80 savaş gemisinin katıldığı Vostok (Doğu) isimli tatbikata gövde gösterisiyapıyor" ifadelerine yer verdi. Haberlerde Rusya'nın doğu komşuları Çin ve Moğolistan'la birlikte düzenledikleri ortak tatbikat 1981 Sovyetler döneminden bu yana yapılan en büyük tatbikat olduğu vurgulandı.

ASKERİ KORUMA TALEBİ

Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, tatbikatın herhangi bir ülkeye karşı tehdit unsunu oluşturmak için yapılan bir tatbikat olmadığını, Rusya'nın askeri gücünü ve manevra kabiliyetini geliştirmek için yapıldığını açıkladı. Rusya'nın 2017 yılında yaptığı tatbikat batı sınır komşuları Baltık ülkeleri tedirgin ettiği için Polonya, Ukrayna Litvanya, Estonya gibi ülkeler NATO'dan daha fazla askeri koruma istemişlerdi

11-17 EYLÜL ARASI

Tatbikatlar, Rusya Federasyonu Genel Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun yönetiminde, Rusya’nın uzak doğusunda ve Pasifik Okyanusu’nda 11-17 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor.

Vostok 2018 yaklaşık 300 bin asker, on binlerce zırhlı araç, helikopterler ve uçakların katılımıyla, Rusya’nın son 37 yıl içinde düzenlediği en büyük tatbikat olacak,olacak. Tatbikatların bir aşamasında Çin ve Moğolistan da yer alacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Shanghai yi istiyoruz ab çöküyor artık safımızı belli edelim yükselen güç asya , orta doğu , afrika
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Nato ulkesi bu tatbikada askeri olarak katilamaz ayrica rusyayi bu kadar simartmayin nasil oluyo olasi bir savasta hep amerikayli is tutup birlesiyolar ne natoyu kizdiralim ne dogu blakuna sirt donelim kendimizi kandiramayalim rusya osmanliyi nerdeyse yok olmasina sebep olan devletlerin basinda geliyir ve tarih bize bu kadarda guvenmemiz gerektigini gosteriyor ruslara guvenip amrrikaya fazla diklenmeye gelmez orta seker ortada gitmek iyi
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    haklısın..biz haklıya haklı haksıza haksız diyen anlayıştan uzaklaşmamalıyız bu Rusya bile olsa. çıkarlarımızı dişe diş savunmalıyız. masaya yumruğumuzu vurmaktan çekinmemeliyiz.
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 5 yıl önce Şikayet Et
    3. Dünya savaşı,na hazırlık yapıyor. Türkiye'nin tarafsızlığı sürdürmesi şart
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin'in Astana barışını bitirip tatbikatla beraber İDLİB,e saldırısı ABD ile anlaşarak hareket ediyorlar. ABD,nin kandırması var
    Cevapla
  • kuscuh 5 yıl önce Şikayet Et
    katilsaydik iyi bir sinyal olurdu bence amerika gercekten kopacagimizi anlarsa yalakaliga geri donup ypg ve onun gibi orgutleri acik degil gizliden desteklemeye devam eder yani fazla bi degisimde olmaz ..yani incirlik su ana kadar neden kapatilmadi ?!resmi yoldan america agalik ve kabadayilik yapiyor biz haylen onlara askeri us verip destekleyoruz kopartalim zincirleri reiiss uzak dursunlar ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu