Dünyaya duyurdu: Sınır ötesi operasyonlar başlıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Ahvaz'da 25 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya karşılık vermek için başlatılan "intikam operasyonlarının" sınır ötesine taşınacağını söyledi.

Dünyaya duyurdu: Sınır ötesi operasyonlar başlıyor
Dünyaya duyurdu: Sınır ötesi operasyonlar başlıyor
GİRİŞ 25.09.2018 16:52 GÜNCELLEME 25.09.2018 16:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rızai, başkent Tahran'da katıldığı bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ahvaz'da askeri töreni hedef alan saldırıya karşılık vermek üzere operasyonlar başlatıldığını belirterek, "İran'ın ilk intikam operasyonu dün gerçekleştirildi ancak bununla yetinmeyeceğiz, sınırların dışına gideceğiz." dedi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre Rızai, dün başlatılan operasyonlar hakkında bilgi paylaşmadı.

 

 

"Bu terör saldırısı düşmanların insan hakları kisvesi altında İran halkını yok etme peşinde olduklarını gösteriyor." diyen Rızai, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı Abu Dabi Emirliği ve Suudi Arabistan'ın ABD öncülüğünde 5 yıldır İran'a karşı medya ve ekonomik savaş sürdürdüğünü ve bu ülkelerin İran'da terör örgütü olarak kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü'nü kullandığını ileri sürdü.

Suudi Arabistan ve BAE yönetimleriyle ilişki kurmanın mümkün olmadığını dile getiren Rızai, "Bugün bu ülkelerle ilişki kurmanın İran'a faydası olmadığını görüyoruz. Onlar savaş dönemi gibi İran'ın karşısında duruyorlar." ifadelerini kullandı.

İran'ın güneyindeki Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz'da cumartesi günü İran-Irak savaşının yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen askeri geçit töreni sırasında düzenlenen saldırıda 25 kişi ölmüş, 69 kişi yaralanmıştı.

İranlı yetkililer, saldırıyla ilgili ABD, Suudi Arabistan, BAE ve İsrail yönetimlerini suçluyor.

YORUMLAR 6
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    boş muhabbetten başka birşey değil bu iran
    Cevapla
  • Muvahhid 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeryüzünde islam'a ve müslümanlara en büyük zararı iran vermeye çalışıyor.!
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Iranin bildiği en iyi şey sadece konuşmak tehdit etmek icraat sıfır sınır otesi dediği yer neresi eğer amerika ve İsrail se hadi vursunlarda görelim ama onlarin hedefinde sadece islam dünyası vardır
    Cevapla
  • mehmet. türker 5 yıl önce Şikayet Et
    heýyyyhat terörü beslerken ölen gariplerin ruhları sizi vuruOr olmasin
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    civinin ucu batinca harekete gecersiniz alcaklar pkk yi yillarca beslediniz ulkemize karsi keser dondu sap dondu bu yilda hesap dondu civi size batti suriyede irakta akittiginiz ummetin kani elinizde isiniz gucunuz blof palavra siz coniler ve enigi israil ayni takimin oyuncularisiniz teror baronlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi