ABD basını ‘korkunç Rus silahını’ yazdı!

Daily Beast'in ESET şirketinin Blue Hat güvenliğiyle ilgili bir konferansa sunduğu rapora dayanarak verdiği habere göre, Rus gizli servisi gizlice bilgisayardan silinemeyen yeni bir tür zararlı program geliştirdi.

ABD basını ‘korkunç Rus silahını’ yazdı!
ABD basını ‘korkunç Rus silahını’ yazdı!
GİRİŞ 30.09.2018 06:44 GÜNCELLEME 30.09.2018 06:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haberde yer alan iddiaya göre, zararlı program Rus istihbaratı ile bağlantılı hacker grubu Fancy Bear tarafından geliştirildi. İddiaya göre yeni virüs, bir başka hack grubu olan Hacking Team tarafından 2015 yılında önerilen casus yazılım kodu temelinde geliştirildi. Kodu ödünç alan 'Rus bilgisayar korsanları' ise programı geliştirerek son şeklini verdi.

Bu programla ilgili ilk 'bilgiye' bu yılın Mart ayında dizüstü bilgisayar sahiplerinin çalıntı bir cihazı bulmasına ya da bilgisayardan gizli bilgileri uzaktan silmesine izin veren Absolute LoJack uygulamasında rastlandı. Hackerlar, bu uygulamanın arka plan sürecini kopyalayarak korsanların sunucusuna bilgi gönderilmesini sağladı.

Daily Beast'e göre, LoJax olarak adlandırılan yeni bir program, bilgisayarın anakartındaki küçük bir silikon blok olan UEFI adlı bilgisayar çipinde depolanan kodu kopyalıyor.

YORUMLAR 2
  • coder 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkedeki bilişimcilerin neredeyse %99 u orta katman bilişimcisi. makinanın anatomisini bilen %1 bile yok. böyle olunca üretim orta katmanda kalıyor. bir donanım heliştirici varsa bile gün yüzüne çıkmadan siyasete kurban gidiyor.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hep ruslar korkunç, ABD masum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz