Tehdit etti: Bu daha başlangıç, devamı gelecek

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, Suriye'nin Deyrizor bölgesine düzenlenen füze saldırısına ilişkin açıklamasında "devamının geleceğini" söyledi. Pentagon ise İran'ın Suriye'de, Fırat'ın doğusuna yönelik balistik füze saldırılarını "askeri ve sivil havacılığa tehdit" ve "sorumsuzca" olarak niteledi.

Tehdit etti: Bu daha başlangıç, devamı gelecek
Tehdit etti: Bu daha başlangıç, devamı gelecek
GİRİŞ 02.10.2018 10:04 GÜNCELLEME 02.10.2018 10:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesine yapılan füze saldırısına ilişkin, "Bu bir başlangıçtı, devamı gelecek" dedi.

Bakıri, başkent Tahran'da katıldığı bir programda, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesine düzenlediği füze saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

ABD'DEN TEPKİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) İran'ın Suriye'de, Fırat'ın doğusuna yönelik balistik füze saldırılarını "askeri ve sivil havacılığa tehdit" ve "sorumsuzca" olarak niteledi. Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, "Koalisyon, DEAŞ'ın Orta Fırat Vadisi'ndeki kalıntılarını yenecek kabiliyete sahiptir. İran'ın bu alandaki her davranışı sorumsuzca, güvensiz ve gerginliği tırmandırıcıdır" dedi.

İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, dün gece TSİ 01.30'da Suriye'nin Deyrizor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesine yönelik saldırıda 6 orta menzilli balistik füze atıldığı ve sonrasında 7 İHA saldırısının yapıldığı belirtilmişti.

İran'ın batısındaki Kermanşah kentinden atılan füzelerin 750 kilometre menzilli "Zülfikar" ve 800 kilometre menzilli "Kıyam" füzeleri olduğu duyurulmuştu.

ASKERİ TÖRENE SALDIRI YAPILMIŞTI

İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz'da 22 Eylül'de, askeri geçit törenini hedef alan terör saldırısında 25 kişi ölmüş, 69 kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • yerli milli 5 yıl önce Şikayet Et
    iran nereyi bombaladı pyd ye pkk ya yol aciyor önünü temizliyor. irana guven olmaz
    Cevapla
  • iranabd 5 yıl önce Şikayet Et
    biz de yedik
    Cevapla
  • UĞUR 5 yıl önce Şikayet Et
    İran gücün yetiyorsa Müslüman topraklara değilde siyonist İsraile ve Hürmüz boğazındaki abd gemilerine füze atta gerçek kimliğini ve niyetinin halis olduğunu görelim haydi.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    terorist nerede olursa olsun oldurulmelidir . teroristin dini imani vicdani olmaz . teroristten musliman olsmaz .
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika füze saldırısı yapınca meşru iran yapınca gayrimeşru oh ne güzel dünya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor