Fener Rum Patrikhanesi: Moskova'ya direneceğiz!

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Moskova’daki Rus Ortodoks Kilisesi'nden bağımsızlığı girişiminden yana tavır alan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, bu konuda Rusya'dan gelen baskılara direneceğini açıkladı.

Fener Rum Patrikhanesi: Moskova'ya direneceğiz!
Fener Rum Patrikhanesi: Moskova'ya direneceğiz!
GİRİŞ 10.10.2018 12:28 GÜNCELLEME 10.10.2018 12:28

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden bir yetkili, Rus Ortodoks Kilisesi'nin kendilerine ulaştırdıkları mektupla Ukrayna Kilisesi ile ilgili bağımsızlık talebinin de değerlendirileceği görüşmeleri başlatmayı talep ettiğini söyledi.

Mektubu incelediklerini ve yanıtlayacaklarını söyleyen yetkili, yanıt mektubunun içeriğine ilişkin soruyu şöyle cevap verdi:

"Ortodoks kiliselerinin konuyu tartışmaları için toplanmalarından yana olmayacağız." 

Ayrıca Ortodoks kiliseleri arasındaki birliğin bir zorunluluk olduğunu düşündüklerini de ekledi. 

MOSKOVA VE İSTANBUL İLİŞKİLERİ DONDURULMUŞTU

Nüfusunun büyük bölümü Ortodoks olan 45 milyonluk Ukrayna'daki Kiev Patrikhanesi bağımsızlık talebini İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'ne iletmiş, İstanbul'daki patrikhane de süreci resmen ele alma kararı vermişti.

Moskova Patrikhanesi ise Kiev Kilisesi'nin bağımsızlık talebi konusunda Fener Rum Patrikhanesi'nin Kiev'e iki temsilci göndermesi üzerine sert bir açıklama yaparak İstanbul'daki kilise ile ilişkilerini dondurmuştu.

Rus Ortodoks Kilisesi ayrıca geçen hafta resmi bir açıklama yaparak, Patrik Kirill’in, yerel Ortodoks kiliselerine Ukrayna Kilisesi’nin bağımsızlık talebiyle ilgili görüşmeler başlatmak için mektup yazdığını açıklamıştı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor