Almanya'da tartışma: Bozkurt işareti yasaklanmalı!

Avusturya'dan sonra Almanya da ülkede bozkurt işaretini yasaklamaya hazırlanıyor. Bazı Alman politikacılar bozkurt işaretinin yasaklanması planına şimdiden desteklerini açıkladı.

Almanya'da tartışma: Bozkurt işareti yasaklanmalı!
Almanya'da tartışma: Bozkurt işareti yasaklanmalı!
GİRİŞ 14.10.2018 15:55 GÜNCELLEME 14.10.2018 15:55

Merkel'in partisi CDU milletvekili Christoph de Vries Alman basınına yaptığı açıklamada "Faşizmin her türlüsü insanlığa karşı ve liberal toplumumuza bir tehdittir." dedi.

Bild gazetesine konuşan Vries, bozkurt işaretinin de bu yüzden yasaklanması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Sol Parti Grup Başkan Vekili Sevim Dağdelen yaptığı açıklamada, “Bozkurtların bu selamı, Almanya'da da yerleşen büyük bir aşırı sağcı ve anayasal düzen karşıtı bir organizasyonun işaretidir, yasaklanmalıdır” diye konuştu.

BOZKURT İŞARETİNE HİTLER BENZETMESİ

MHP Genel Baskan Yardımcısı Semih Yalçın, Avusturya'dan sonra Almanya'da da "bozkurt" işaretinin yasaklanmasını "Bozkurt işaretinin Hitler selamına benzetilmesi, akıl tutulmasıdır. Hitler selamı Almanların milli sembolü değildir ama bozkurt, Türk milletinin binlerce yıllık zengin kültüründe yer alan anlamlı, önemli ve kıymetli bir motiftir" ifadesini kullandı.

Euronews'a konuşan Yalçın, Almanya'da söz konusu bir yasağın devreye girmesiyle ayrımcı bir uygulamanın hayata geçeceğini ve bunun entegrasyon çabalarını sekteye uğratacağını, toplumsal barısı zedeleyeceğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...