AP'de Suudi Arabistan tasarısı hazır!

Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan'a silah ambargosu uygulanmasını ve ambargonun Yemen'deki Suudi koalisyonunun tüm üyelerine yayılmasını öngören bir karar tasarısı hazırladı.

AP'de Suudi Arabistan tasarısı hazır!
AP'de Suudi Arabistan tasarısı hazır!
GİRİŞ 13.11.2018 01:06 GÜNCELLEME 13.11.2018 01:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kaşıkçı cinayeti sonrası 1'e karşı 325 oyla kabul ettiği kararda Suudi gazetecinin öldürülmesini en sert şekilde kınayan ve Suudi Arabistan'a AB çapında silah ambargosu uygulanmasını talep eden AP parlamenterleri, ambargo konusunda somut adım attı.

 

 

"KOALİSYONUN TÜM ÜYELERİNE YAYILSIN"

Parlamenterler, hazırladıkları karar tasarısıyla Suudi Arabistan'a silah ambargosu uygulanmasını ve ambargonun Yemen'deki Suudi koalisyonunun tüm üyelerine yayılmasını istedi.

 

 

"AP, Suudi Arabistan, BAE ve Yemen'deki Suudi koalisyonunun diğer üyelerine silah ihracatının BM'nin yetkili makamları tarafından tespit edilen bu ülkelerin karıştığı ciddi insan hakları ihlalleri nedeniyle uygun olmadığını düşünmektedir" denen belgede, ambargoya ilişkin ortak politikaya dahil olmayan AB ülkelerine cezai önlemler uygulanmasına yönelik bir mekanizma hazırlanması da teklif edildi.

YORUMLAR 9
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar fraunlar ama sonları yakın 20 sene sonra kimse suratlarına bakmayacak deve tezeği yakmaya yeniden başlıyacaklar deve çobanları.
    Cevapla
  • anne 5 yıl önce Şikayet Et
    abnin yaptığına bak :) ee o zaman pkkya el yapımı mayın dersi verip onları törenle mezun eden abdye , zırhlarla pkkya silah satan abd'ye neden bir ambargo uygulamadın? İsrail bebek katili halen füzeliyor oyun oynuyor müslüman katletme oyunu hani ambargo?
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    suud rejimi katil zalimdir kabul etmeryin değişsin
    Cevapla
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD iran hamlesine karşı AP. batıda bu hamleyi yapması ABD ye karşı ciddi bir adım olacaktır.
    Cevapla
  • Agah 5 yıl önce Şikayet Et
    Entarili şeytanlara iyi bir ders gerekli. Bu ders sanırım türkiye eliyle olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!