Rusya'nın el doyduğu gemiler ilk kez görüntülendi!

Rusya'nın Kerç Boğazı'nı gemi trafiğine tekrar açtığı duyuruldu. Öte yandan, Rusya'nın el koyduğu üç adet Ukrayna bayraklı gemi, Kerç Boğazı'ndaki Kırım Limanı'nda demirlendi. Gemilerde herhangi bir hasar olmadığı aktarıldı. Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi (BMGK), TSİ 19.00'da acil toplanacak.

Rusya'nın el doyduğu gemiler ilk kez görüntülendi!
Rusya'nın el doyduğu gemiler ilk kez görüntülendi!
GİRİŞ 26.11.2018 09:45 GÜNCELLEME 26.11.2018 11:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya’nın, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı'nı sivil gemilerin geçişine tekrar açtığı bildirildi. Rus yetkililerce yapılan açıklamada, Ukrayna ile Azak Denizi’nde meydana gelen hadise nedeniyle gemi trafiğinin kapatıldığı Kerç Boğazı’nın sivil gemilerin geçişine tekrar açıldığı belirtildi.

 

 

EL KONULAN GEMİLER DEMİRLENDİ

Rusya'nın el koyduğu üç adet Ukrayna bayraklı gemi, Kerç Boğazı'ndaki Kırım Limanı'nda demirlendi. Gemilerde herhangi bir hasar olmadığı aktarıldı.

UKRAYNA'DA SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov, ülkenin savaş durumuna geçmesi için Savaş Kabinesi'nin toplandığını bildirdi.

Turçinov, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun topladığı savaş kabinesinde Azak Denizi’nde meydana gelen hadise ile ilgili olarak Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın rapor verdiğini aktardı.

POROŞENKO UKRAYNA’DA SIKIYÖNETİM ÖNERİSİNİ DESTEKLEDİ 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rus savaş gemilerinin Azak Denizi’nde Ukrayna savaş gemilerine silahlı müdahalesi nedeniyle ülkede sıkıyönetime geçilmesi önerisini desteklediğini bildirdi. 

DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

Dün sabah saatlerinde Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemilerinin karşı karşıya gelmiş, Rus kara sularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarında Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), iki ülke arasındaki gerginlik üzerine bugün TSİ 19.00'da acil toplanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • tora 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim kıyılarımıza kadar giren yunan sahil güvenlik botlarına vermemiz gereken cevap budur...
    Cevapla
  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir süpriz degil ABD amaci avrupada savas cikarmak ve ayni zamanda Rusyayi parcalamak, Dogrudur Ukranya Nato ülkesi degil ama Polonya ABD polonyayi ukranyaya saldiracak Polonya Topraklari %60 ikinci dünya savasinda sovyetler birligi aldi yerine alman topragini verdiler. ABD Polonyaylan avrupada savasi baslatip tas üstüne tas birakmaz amac bu Bu amacla Rusyayi parcalamak yani Türkiye Nato ülkesi Türkiyeyi isin icine alip Rusyaylan karsiya getirip Ruyadaki Federasiyonundaki 9 Türk cumhuriyetini ayaklandirip Rusyayi parcalamak Yani Cecenistan Tataristan Dagistan ve digerlerini, Yani Suriyeylen yapamadigini ukranyada yapmaya calisir
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna işgal altındaki toprakları için haklı olabilir. Ancak hazır değilsen ve sırf Natoyu bölgeye çekebilirmiyim diye sığ bir politika izlersen ezildiğinle kalırsın. Çünkü birileri 3. Dünya savaşı çıkarmak istiyor. 2. Dünya savaşında Almanya ile Rusya arasında kalıp işgal edilen Polonya'nın durumuna düşersin.
    Cevapla
  • Ali Mercan yorum 2 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu amacla Rusyayi parcalamak yani Türkiye Nato ülkesi Türkiyeyi isin icine alip Rusyaylan karsiya getirip Ruyadaki Federasiyonundaki 9 Türk cumhuriyetini ayaklandirip Rusyayi parcalamak Yani Cecenistan Tataristan Dagistan ve digerlerini, Yani Suriyeylen yapamadigini ukranyada yapmaya calisir
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistaninkileride bizim almamiz lazim boyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi