Kriz sonrası Putin'den ilk açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın aldığı sıkıyönetim kararı hakkında "ciddi olarak endişelendiğini" açıkladı.

Kriz sonrası Putin'den ilk açıklama!
Kriz sonrası Putin'den ilk açıklama!
GİRİŞ 27.11.2018 08:53 GÜNCELLEME 27.11.2018 09:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Pazar günü Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri karşı karşıya gelmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu. Ukrayna savaş gemilerine ateş açan Rus gemileri 6 Ukrayna askerinin yaralanmasına sebep olmuş ve iki ülke adeta savaşın eşiğine gelmişti.

 

 

Dün Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 25 Ocak'a kadar geçerli olan bir sıkıyönetimi ülkede ilan etmiş, mecliste bu kararı onaylamıştı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bugün ise bu karara Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den karşılık geldi. Rus lider, bu karar karşısında "ciddi olarak endişelendiğini" söyledi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin, "Ukrayna'da sıkıyönetim ilan edilmesinden ve ordularının savaşa hazır konuma getirilmesinden ötürü derin endişe duyuyoruz. Ukrayna'nın aceleci kararlar almasının önlenmesi için Almanya'nın Kiev yönetimini etkilemesini umuyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 8
  • Zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimleri zalimlere musallat etsin belki suriyeli yemenli çocuklar rahat eder
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna konusunda NATO ile Rusya arasında gerginlik yaratılıp Türkiye'ye "safını seçmene gerek yok zaten sen bizdensin" emrivakisi yapılacak ! Astana'da Rusya-İran ve Türkiye birlikteliğinin erozyona uğratılması amaç. Geçmişte BUSH ve BLAİR toplantıya girer, aynı anda Türkiye'de "HCBS ve Sinagog patlamaları olur".Bu ikili toplantıdan çıkar ve "-Türkiyede bizle terörle mücadelede AFGANİSTANA gelecek emrivakisine benzeyecek yine..!!???
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Sakın ha oyuna gelmeyin. Kalleş abd nin işine yarar.
    Cevapla
  • TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ab ve abd ninde tamda istediği bu zaten neden engel olsunlarki baksanıza nato ukraynaya tüm ülkelerle arkanızdayız diyor gazlayıp duruyor..ama yemez rusyaya saldırmak
    Cevapla
  • Nasil 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukraynayı komple alır abd ve ab de öyle bakar hiç bi haltta yiyemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir