Rusya: Gemilere gizli talimat verilmiş

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin el konulan askeri gemilerinde birkaç roketatar, el bombası ve makineli tüfek olmak üzere ateşli silah ve mühimmatın bulunduğunu duyurdu.

Rusya: Gemilere gizli talimat verilmiş
Rusya: Gemilere gizli talimat verilmiş
GİRİŞ 27.11.2018 19:08 GÜNCELLEME 27.11.2018 23:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) halkla ilişkiler dairesinden yapılan açıklamada, ayrıca Ukrayna Donanması'na ait Berdyansk, Nikopol ve Yana Kapu gemilerine gizli bir şekilde Kerç boğazına kadar ulaşma talimatı verildiği kaydedildi.

"KANALDAN GİZLİ ŞEKİLDE GEÇİN" TALİMATI

Açıklamada, "Ukrayna'nın el konulan askeri botlarında arama yapılırken Nikopol botunda '23.11.2018, saat 09.00 — 25.11.2018 saat 18.00 arasında deniz seferine hazır olduğuna dair kontrol belgesi' bulundu, bu belgeye göre gemi grubunun başındaki yetkiliye, Kerç-Yenikalsk kanalına yaklaşırken ve içinden geçerken geçişin gizli olmasına odaklanılarak', ‘gizli bir şekilde' Odessa'dan Berdyansk'a geçiş talimatı veriliyor" ifadelerine yer verildi.

 

 

12 ASKER 2 AY SÜREYLE TUTUKLANDI

Öte yandan, Kırım'ın Simferopol kentindeki Kiev bölge mahkemesi, Rus karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Ukraynalı 12 askerin 2 ay süreyle tutuklanmasına hükmetti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 8
  • erayn 5 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın yanında yer almalıyız ama kırımda ata dede topragı dikjatli olmalıyız emperyalistlerin buralara girmelerine engel olunmalı
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    elbette savaş gemisi değilmi silah olacak eşkiya rus
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD’nin Çin’i kuşatmak için askeri açıdan Orta Asya’ya ulaşması neredeyse imkânsız gözüküyor. Çünkü Rusya ve Çin liderliğinde kurulan iki savunma ittifakı; Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ: Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan) ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (Beyaz Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan) Pentagon’u bu bölgeye sokmayacak güce sahip. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaosa sürüklenmesi
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna, batının (siyonist/israil) yönlendirmesi ile, ele geçirme çalışması dahilinde bölgeyi Laçkalaştırma çalışması yapıyor. Aynı Kıbrıs çevresinde petrol aramak gibi.
    Cevapla
  • ??? 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu askeri gemilerde sadece birkaç roketatar ve el bombası mı varmış???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti