PKK'ya verilen süre doldu! Bölgede kritik gelişme

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı asayiş güçleri, PKK'nın siyasi uzantısı Tevgera Azadi'nin Süleymaniye ve ilçelerdeki ofislerini kapattı.

PKK'ya verilen süre doldu! Bölgede kritik gelişme
PKK'ya verilen süre doldu! Bölgede kritik gelişme
GİRİŞ 29.11.2018 17:41 GÜNCELLEME 29.11.2018 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde, Irak'ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK'ya ait ofislerinin etrafı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) güçlerince sarılmış ve KYB güçleri, PKK'lılara kenti derhal terk etmesi çağrısı yaptı ve 24 saat süre vermişti.

PKK'ya 24 saat süre verildi! Bölgeyi terk edin

OFİSLER KAPATILDI

Sürenin dolmasıyla ofislere gelen asayiş güçleri ofisleri kapattılar. Bugün öğle saatlerinde asayiş güçleri tarafından Süleymaniye'ye bağlı Kelar ve Koye ilçelerinde ofisler kapatılırken, dün akşam saatlerinde ise Ranya ve Kaladize ofisleri de kapatıldı.

 

 

TERÖR BAĞLANTILI PARTİNİN EŞBAŞKANI OLAYI DOĞRULADI

Terör örgütü PKK'nın Irak Kürt bölgesindeki siyasi uzantısı Tevgera Azadi hareketinin eşbaşkanı Şilan Şakir, Rus haber ajansı Sputnik'e konu hakkında bilgi verdi. Şakir, ofislerinin Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani'nin izinsiz parti ve kurumların kapatılması gerektiği yönündeki talimatları doğrultusunda kapatıldığını belirtti.

TÜRKİYE RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRMİŞTİ

Türkiye, PKK'nın, KYB (Talabani) bölgesindeki faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı son zamanlarda sürekli dile getiriyordu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    bence göstermelik yapıyorlar abd oyunu ......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?