ABD savaş gemisi Rus üssüne... Gerilim patladı

ABD Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "USS McCampbell" adlı güdümlü füze destroyerinin Rusya'nın Pasifik Filosu'nun bulunduğu üssün çok yakınından geçtiği duyuruldu.

ABD savaş gemisi Rus üssüne... Gerilim patladı
ABD savaş gemisi Rus üssüne... Gerilim patladı
GİRİŞ 06.12.2018 16:55 GÜNCELLEME 06.12.2018 17:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Pasifik Filosu Sözcüsü Rachel McMarr, "McCampbell, Rusya'nın denizle ilgili aşırı hak taleplerine meydan okumak ve ABD ile diğer ülkelerin hizmetinde olduğu denizin kullanılması ile ilgili hak ve özgürlükleri desteklemek üzere Birinci Petro Körfezi'nin yakınından geçti" açıklamasında bulundu.

 

 

McMarr, ancak bu eylemin Rusya'ya yönelik olmadığına ve Kerç Boğazı'nda yaşanan krizle alakası bulunmadığına dikkat çekti.

Sözcü ayrıca, ABD'li askerlerin, uluslararası hukukun mümkün kıldığı ölçüde, her yere gerek uçarak gerek yüzerek geçebileceklerini vurguladı.

 

 

Rusya'nın kıyı çizgisinden 12 mil uzaklıktaki kısmı uluslararası bölge olarak kabul ettiğini belirten McMarr, ABD'nin Rusya'nın Japon Denizi'nin bu kısmı üzerinde hak taleplerini tanımadığını söyledi. McMarr, Rusya'nın hangi hakları talep ettiği konusunda ayrıntıya girmedi.

"ABD’nin destroyeri Rusya’nın ulusal sularına bu kadar yaklaşmamıştı"

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD Donanması'na ait USS McCampbell destroyerinin daha önce Rusya'nın ulusal sularına 100 kilometreden fazla yaklaşmadığını belirtti.

Konaşenkov, konuyla ilgili açıklamasında, "Aslında ABD Donanması'na ait USS McCampbell destroyeri, Rusya'nın ulusal sularına 100 kilometreden fazla yaklaşmamıştı. Bunun da ötesinde ABD'nin destroyeri, uluslararası sulardan yaptığı geçiş boyunca ona çok yakın bir mesafede bulunan Pasifik Filosu'nun denizaltısavar gemisi Amiral Tributs'un, ayrıca donanma uçaklarının kontrolünde hareket etmişti" dedi.

YORUMLAR 9
  • ihv 5 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaaaazzz
    Cevapla
  • mert metin 5 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı döğüş bunlar.bişey olmaz
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi de S400 bunu görmedimi herkes birbirini mi kandırıyor nedir
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada insanin degeri yok abd ise insanina deger verir bir savasta abd kesinlikle parcalanir rusya kazanir ama boyle bir savasin olabilecegine ihtimal vermiyorum
    Cevapla
  • cansın can 5 yıl önce Şikayet Et
    burhan abd askeri paralı asker ve elindeki düğmelerle iş görüyor. iş sahada olunca alayı tabana kuvvet. kafir bu dünyada malını ve canını sever gerisi boş onun için
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Olası bir ABD-Rusya savaşında Rusya'nın hiç şansı yok. Bu ülkelerin askeri güçlerini bir araştırmanı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd kasiniyor en sonunda kendi ulkesini yok ettirecek rusyanin askeri gucu oldukca dehset ve akil alici abd gercekten bu konuda cok aciz.
    Cevapla
  • aden 5 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın ipi de abd nin ipide yahudinin elinde. ama rusya-abd savaşında rusya kesin kazanır.
    Cevapla
  • Kızıldereli 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san korkak rusya bir israile karsilik veremedi 22 askeri ucagiyla beraber akdenizi boyladi anca rusyanin gücü bebeklere yeter yaşasin zalimler için cehennem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar