Türkiye'den 'sizi her yerde vururuz' sinyali!

Erdoğan'ın sözleriyle Fırat'ın doğusuna çevrilen gözler, TSK'nın "ters köşe" operasyonuyla dikkatleri başta bir bölgeye çevirttirdi. 20'den fazla savaş uçağının katıldığı, 165 km derinliğe inilen ve Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bu operasyonla, hem ABD'ye hemde terör örgütüne net mesaj verilmiş olundu.

GİRİŞ 15.12.2018 13:30 GÜNCELLEME 15.12.2018 14:39
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birkaç güne başlayacak" sözleriyle işaretini verdiği harekat öncesi hiç kimsenin beklemediği bir yere ve beklenmedik bir zamanda sürpriz operasyon yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) 20'den fazla savaş uçağının katıldığı harekatta sınırımızdan 85 kilometre uzaklıktaki Sincar'la 165 kilometre uzaklıktaki Karaçok Dağı bölgelerindeki terör hedefleri yerle bir edildi. Hem Suriye'de hemde Irak'ta terörle samimi mücadele eden tek ülke olan Türkiye, operasyonun derinliği itibariyle Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

 

 

Erdoğan'ın sözleriyle bir anda Fırat'ın doğusuna odaklanan ve bölgeye yığınak yapan terör örgütü PKK/YPG büyük bir şok yaşadı. Teröristleri ters köşe yapan TSK unsurları operasyon kapsamında 30'dan fazla terör hedefini ateş altına aldı.

HEM ABD'YE HEM TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA NET MESAJ VERİLDİ

 

 

Bölge Irak'ın kuzeyinde ve Kuzey Suriye'ye açılan stratejik bir öneme sahip. İkinci Kandil yapılmaya çalışılan Sincar ve lojistik hatlar üzerinde bulunan Karaçok Dağı nokta atışı bir operasyonla vuruldu. Karaçok Dağı, Mahmur Kampı'na yakın bir noktada. Bu harekat ile hem örgütün yeni sistemi dağıtıldı hem de Irak kuzeyinde yeni Kandil yapılanmaları ile Suriye kuzeyi boyunca terörist yığınaklanma ve yeni terör kamplarına izin verilmeyeceği vurgulanmış oldu. Karaçok Dağı'na yönelik harekât, ABD'nin Erbil'deki Hariri Askeri Hava Üssü'nden Suriye kuzeyine uzanan ikmal yolu boyunca tesis ettiği ileri üslerinin biraz gerisinde bulunan PKK depolarına düzenlendi. Türkiye, bu operasyonla teröristle ortaklık yapan ABD'ye de terörle mücadele kararlılığının sorgulanamayacağını bir kez daha altını çizerek göstermiş oldu.

TÜRKİYE'DEN "HER YERDE VURURUZ" SİNYALİ

20'den fazla savaş uçağının katıldığı operasyonda, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye sınırından 165 kilometre derindeki Karaçok Dağı vuruldu. TSK, terör örgütüne her yerde operasyon yapıp vurabileceği mesajını bir kez daha verdi.

IRAK RAHATSIZ OLDU, TÜRKİYE SERT KARŞILIK VERDİ

Türkiye'nin bu operasyonundan Irak ise rahatsız oldu. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağıran Bağdat yönetimi, büyükelçiye, TSK'nın hava operasyonunda Irak'ın egemenlik haklarını ve Irak vatandaşlarının güvenliğini ihlal ettiğini aktardı.

Irak yönetiminin bu açıklamalarının ardından Türkiye'den çok sert bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçları gerektirdiği ve terör örgütleri Irak topraklarında yuvalandıkları müddetçe terörle mücadele kapsamındaki bu operasyonlara devam edilecektir" dedi.

"TÜRKİYE YENİ KURULAN DÜZENE MEYDAN OKUYOR"

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Barış Adıbelli, "Sadece bir operasyon değil. Başından beri ABD'nin özellikle Trump yönetimiyle birlikte Suriye'de girişmiş olduğu bu terör devletiyle yeni İsrail projesine Türkiye başından beri karşı. Sadece bugün Fırat'ın doğusu için yapılacak olan operasyonla değil en başından beri Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla karşı olduğunu belirtmişti. Bir şekilde İsrail merkezli bir yeni sistem Ortadoğu'da tasarlanmaya çalışılıyor. Türkiye bu Kudüs meselesinde de tavrını net şekilde gösterse de buna bir bütün gözüyle bakmak lazım. Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurma çalışmaları var. Evet bu Türkiye'nin toprak bütünlüğüne karşı bir davranış ama genelde de ABD'nin yeni Ortadoğu planı var. Burada yeni bir düzen tesisi var İsrail merkezli. Türkiye burada kurulmak istenen bir devletçiğe değil de daha çok ABD'nin Ortadoğu'da kurmaya çalıştığı yeni düzene meydan okuyor" dedi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 38
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah mehmetçiklerimizi korusun. bedirde olduğu gibi melekleriyle yardım etsin inşaallah. Kafirleri, İslam düşmanlarını kahhar ismiyle kahretsin.
    Cevapla
  • Kurtbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz 5000 yıldır devletiz...
    Cevapla
  • izzet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin bekası için yapılacak her operasyonu destekliyorum .yalnız 40 yıldır gereken ölçekte bir temizlik operasyonu yapılamadı .bir diğer husus ise Rusya Suriye hava sahasını bize açarsa ve baş belası Amerika yeşil ışık yakarsa ancak o zaman operasyon yapaliriz bu gerçeği saklamanın ahkam kesmenin anlamıda yoktur .ülkemizde 5 milyonu Suriyeli olmak üzere 12 milyonu aşkın çeşitli ülkelerden insan var .ileride ikinci bir etnik sorun oluşmaması için bunları ülkelerine göndermenin bir yolu bulunmalı .her yer göçmen kaynıyor ne iştir anlamıyorum .kimler bunlara göz yumuyor ?
    Cevapla
  • adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalmış bir Operasyon. Çok geç kalındı...
    Cevapla
  • gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    ey Irak ABD işgalinden kurtul sonra havla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor