Rusya'dan kritik adım: Yola çıktı

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'nın füze gemisinin, Ukrayna ile kriz yaşanan Azak Denizi'ne doğru ilerlediğini duyurdu. İngiltere ise, Ukrayna'nın yalnız olmadığını göstermek için Karadeniz'e savaş gemisi yolladığını ilan etti.

Rusya'dan kritik adım: Yola çıktı
Rusya'dan kritik adım: Yola çıktı
GİRİŞ 21.12.2018 13:07 GÜNCELLEME 21.12.2018 16:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasında geçtiğimiz ay patlat veren kriz de yeni bir gelişme yaşandı.

 

 

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'ya ait füze gemisinin Azak Denizi'ne doğru ilerlediğini bildirdi.

Daha sonra İngiltere Savunma Bakanı, Karadeniz'in Rusya'nın denizi olmadığını vurgulayarak, bölgeye bir savaş gemisi yolladığını duyurdu. Bakan Gavin Williamson bunu Ukrayna'nın yalnız olmadığını göstermek için yaptıklarının da altını çizdi. 

AZAK DENİZİ'NDE GERGİNLİK

25 Kasım günü sabah saatlerinde Azak Denizi'nde Rus savaş gemileri ile Ukrayna savaş gemileri karşı karşıya gelmiş, Rus karasularına girdiği iddiasıyla Rusya'ya ait savaş gemileri Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Azak Denizi'ndeki Kerç Boğazı civarında Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) ait sınır güvenliği teknesinden Ukrayna savaş gemilerine ateş açıldığını ve 6 Ukrayna askerinin yaralandığını duyurmuş, gemilerin Rus özel kuvvetler tarafından ele geçirildiği açıklanmıştı.

YORUMLAR 2
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir an evvel füze gemileri yapmalıyız.yerli yapım fuzelerimizi bu gemilere koyalim.araca ve hisar füzeleri tam bu gemilere uyar
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Gemi degil , sanki yüzen füze.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!