Trump'a ağır eleştiri: Ülkeyi kaosa sürüklüyor!

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in istifasının ardından Senato tarafından Trump yönetimine yönelik eleştiriler artarken Trump'ın ülkeyi kaosa sürüklediği iddia edildi.

Trump'a ağır eleştiri: Ülkeyi kaosa sürüklüyor!
Trump'a ağır eleştiri: Ülkeyi kaosa sürüklüyor!
GİRİŞ 21.12.2018 13:06 GÜNCELLEME 21.12.2018 13:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD milltevekilleri, Savunma Bakanı James Mattis'in istifası sonrasında Trump yönetimine eleştirilerini yöneltti.

 

 

Senatodaki azınlık lideri Chuck Schumer, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, ülkeyi kaosa sürüklüyor" dedi ve ekledi, "Piyasa düşüşte, General Mattis istifa ediyor ve bizler onun Suriye kararı ve duvar konusunda Trump ile gerçek anlaşmazlıklar yaşadığını biliyoruz."

Schumer sözlerine "Mattis, şimdilerde kaos içinde olan Trump yönetimindeki bir kaç güç ve istikrar sembollerinden biriydi" diye devam etti. 

 

İSTİFASI BİR DİZİ POLİTİK HATANIN BAŞLANGICI

Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio, Mattis'in istifasının ülkeyi tehlikeye atacak, ittifaklarına zarar verecek ve muhaliflerinin güçlenmesini sağlayacak bir dizi politik hatanın önünü açtığını dile getirdi.

Senatör Lindsey Graham, sosyal medya adresinde Mattis'in istifası ile ilgili "Mattis, radikal İslam'a karşı yıllardır Trump'a sağlam ve etik bir askeri destek sağlayan dürüst bir adamdı" açıklamalarında bulundu.

Mattis, istifa mektubunda gerekçe olarak Trump'ın görüşlerine daha uygun bir savunma bakanı bulması gerektiğini gösterdi. Mektup, Amerika'nın Suriye'den çekildiğini söyledikten bir gün sonra geldi. ABD Başkanı Donald Trump ile Savunma Bakanı James Mattis arasında Suriye'den çekilme konusunda anlaşmazlıklar olduğu bilinmekteydi.

YORUMLAR 3
  • Bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Aile ve pentagon. Nihayet büyük çatışma başladı. Inşallah bize yarası az olur bu şeytanların bizde yolumuza daha hızlı devam ederiz.
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Trumppun aklı basına gelmeye basladı boyle gıderse hem memleketıne hemde dunyaya yararlı olur.
    Cevapla
  • Hkn T 5 yıl önce Şikayet Et
    Birşey olmaz yesinler birbirlerini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!