Karşısına general çıktı! Netanyahu'ya dişli rakip

İsrail'de hükümetin feshedilmesi ve erken seçim kararı alınmasının ardından Başbakan Netanyahu'nun karşısına dişli bir rakip çıktı. Anketlerde Netanyahu'dan sonra ikinci sırada yer alan eski general Benny Gantz'ın seçimlerde başbakan adayı olduğu ortaya çıktı.

Karşısına general çıktı! Netanyahu'ya dişli rakip
Karşısına general çıktı! Netanyahu'ya dişli rakip
GİRİŞ 28.12.2018 10:26 GÜNCELLEME 28.12.2018 10:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'de yolsuzluk suçlamasıyla zor günler geçiren ve bu süreç içerisinde Ankara ile polemik yaratarak suni bir gündem yaratma çabasında olan Binyamin Netanyahu geçen hafta erken seçim kararı almıştı. Kendisi için seçimi bir güven oylamasına çevirmeyi planlayan Netanyahu'nun rakibi belli oldu.

 

 

İsrail yerel basını İsrail'in Eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın Netanyahu'nun karşısında aday olacağını duyurdu. Gantz'ın "İsrail'i Yahudi ve demokratik bir ülke" olarak konumlandırmayı planladığı belirtilirken ulusal güvenlik ve ekonomi alanında da yenilikler yapmayı amaçladığı sızdırıldı. Yerel basına sızan parti bildirisinde Gantz'ın bu şekilde Netanyahu'dan oy alabileceği belirtiliyor.

İsrail'de 5. kez başbakanlık görevine aday olan Netanyahu'nun karşısına çıkan Gantz, merkez solda konumlanıyor. 59 yaşındaki Gantz, 2011 yılında İsrail'in genelkurmay başkanı olarak görev yapmıştı.

 

 

YORUMLAR 6
  • sssss 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelen gideni aratir daha fazla filistinliyi nasil katledebiliriz diye yonetime askeri dahil ediyorlar lanet bir toplumdan ne beklenilir ki
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Shalom Israel
    Cevapla
  • Hüseyin 277227 5 yıl önce Şikayet Et
    ya Haro ya Maro şeytan şaytandır
    Cevapla
  • Aslı gibi.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha ganzt ha netenyahu değişen bir şey..hangisi gelirse gelsin filistinlilere zulüm devam edecektir..Rabbim İsraili tez zamanda helak etsin İNŞALLAH...
    Cevapla
  • Ali Veysel 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçilmiştir tesadüf değil. Kimin başa geleceği önceden belirleniyor.
    Cevapla
  • zeynel 5 yıl önce Şikayet Et
    daha kötü degilmi?asker olan bu kişi düşünemiyorum filistinli müslümanlara neler yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!