Trump'tan akılalmaz açıklama! Siz öldürdünüz

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırında ABD tarafından gözaltında tutulan 8 yaşındaki çocuğun ölümünden Demokratları sorumlu tuttu. Trump, "Eğer duvar olsaydı kaçmaya çalışmazlardı bile" diye bir tweet attı. Trump'ın bu mesajı, "ABD siyaseti dibi gördü" yorumlarına sebep oldu.

Trump'tan akılalmaz açıklama! Siz öldürdünüz
Trump'tan akılalmaz açıklama! Siz öldürdünüz
GİRİŞ 30.12.2018 10:08 GÜNCELLEME 30.12.2018 10:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Orta Amerika'dan gelerek Meksika'dan ABD'ye yasa dışı yollarla geçen ve sınırda gözaltına alınan ikinci çocuğun da hayatını kaybetmesi ABD'de tartışmalara neden olmuştu.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, gözaltındaki göçmenlerin maruz kaldığı kötü koşullara yönelik eleştiriler üzerine Demokratları suçlayarak kendini savundu.

"Çocukların ölümünden Demokratların acınası politikaları sorumludur"

 

 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Trump, "Sınırda çocukların veya başka herhangi birinin ölümünden Demokratlar ve onların, insanlara bu ülkeye yasadışı yollarla girebileceklerini düşünerek uzun bir yol katetmesine olanak tanıyan acınası göçmen politikaları sorumludur. Bir duvarımız olsaydı giremezlerdi. Denemeyeceklerdi bile" ifadelerini kullandı.

Trump, sınırda ölen iki çocuğa ilişkin, "Söz konusu iki çocuk da Sınır Devriye Birliklerine teslim edilmeden önce de hastaydı. Ölen kızın babası onların (Sınır Devriye Birliklerinin) suçu olmadığını, kızına günlerce su vermediğini söyledi. Sınır Devriye Birliklerinin bir duvara ihtiyacı var ve bu son bulacak" paylaşımında bulundu.

ELEŞTİRİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Trump'ın bu açıklamaları büyük tepki çekti. Washington Post yazarı Karen Tumulty köşe yazısında, "Trump yönetiminde dip diye bir şey yok. ABD siyasetinde dibi gördük" yorumunu yaptı. Sosyal medyada da birçok kullanıcı Trump'ın açıklamalarının sert ve anlamsız olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Duvarı ABD tarafında ölmeleri demek istemiş. O ülkeleri karıştırmaya gelince hiç suçun yok değil mi
    Cevapla
  • Kayseri 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nerde orda kan ve gözyasi var
    Cevapla
  • Paşabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Gorbaçov Rusya'yı nasıl dağıttı ise inşallah bu Trump'ta ABD'yi öyle dağıtır ve dünya bir rahat nefes alır.
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden Filistin de öldürülen küçük çocukları kadınları yaşlıları erkekleri her cuma azar azar öldürdügünüzü söylemiyorsunuz ama unutmayın her kez ettiğini bulur bizde bir söz var ne ekersen onu biçersin ne verirsen o gelir önüne mu hakkak. Gerçek ten kacılmaz inşallah Filistin kardeşlerim kurtulacak suriye li. Kardeşlerim topraklarına dönücek ABD İsrail ve diğer müslüman düsmanlar. Cezasını ceksin ler inşallah allahın izniyle
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika halkı bu adamı nasıl seçti ben hala anlayamadım. Galiba diğer seçimde aday olsa seçilmesi imkansız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var