İngiltere harekete geçiyor! Eski stratejiye dönüş

İngiltere Savunma Bakanı Williamson, Güney Doğu Asya ve Karayipler’de inşa edilecek iki yeni askeri üs ile ülkesinin AB’den ayrılmasının ardından ''Süveyş Kanalı'nın Doğusu'' stratejisine dönerek ''gerçek bir küresel aktör'' olacağını söyledi.

İngiltere harekete geçiyor! Eski stratejiye dönüş
İngiltere harekete geçiyor! Eski stratejiye dönüş
GİRİŞ 30.12.2018 18:03 GÜNCELLEME 30.12.2018 18:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkesinin Karayipler'de ve Güney Doğu Asya’da yeni birer askeri üs açmaya hazırlandığını söyleyen İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmalarının ardından ''gerçek bir küresel aktör'' olacaklarını ifade etti.
 
Birleşik Krallık vatandaşlarının AB'den ayrılış sonrası ülkenin uluslararası etkisinin azalacağı düşüncesine kapılmaması gerektiğini söyleyen Williamson, the Telegraph’a yaptığı açıklamada, ''AB'den ayrıldıktan sonraki geleceğimiz hakkında kesinlikle çok daha iyimser olmalıyız.'' diye konuştu.
 
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana bir ulus olarak en önemli anlarından birinin arifesinde olduklarını açıklayan Williamson, ''Nihayet dünyanın bizden oynamamızı beklediği rolü üstlenebileceğiz.'' dedi.
 
''Süveyş Kanalı'nın Doğusu stratejisine geri döneceğiz''
 
İngiltere’nin ulusal bakış açısının onlarca yıldır AB tartışmalarıyla boyandığını söyleyen İngiltere Savunma Bakanı Williamson, “Bir kez daha küresel oyuncu olacağımız gün bugündür. İnanıyorum ki, silahlı kuvvetlerimiz bu konuda önemli bir rol oynayacaktır.” sözlerini kullandı.
 
Birleşik Krallık’ın Malezya, Singapur, İran Körfezi ve Maldivler’deki askeri üslerinden çekilmeden önceki ''Süveyş Kanalı'nın Doğusu'' stratejisine döneceğini açıklayan Williamson, ''Açıkça ortaya koyulması gerekiyor ki, bu strateji, İngiltere’yi bir kez daha küresel bir ulus haline getirecektir.'' ifadelerini kullandı.
 
İki yeni üs nereye inşa edilecek?
 
Halihazırda Kıbrıs, Cibraltar, Falkland Adaları ve Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia’da kalıcı askeri operasyon üslerine sahip olan İngiltere’nin açacağı iki yeni üs, Savunma Bakanı Gavin Williamson’a yakın kaynaklara göre; Singapur, Güney Çin Denizi’ndeki Brunei, Montserrat veya Karayipler’deki Guyana’ya inşa edilecek.
 
''Bizden liderlik etmemizi bekliyorlar'' 
 
İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ardından Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Karayip ülkelerinin yanı sıra Afrika uluslarıyla derin ilişkiler kurması gerektiğini söyleyen Williamson, ''Bu ülkeler bizden ahlaki, askeri ve küresel liderlik bekliyor.'' diye konuştu.

 

YORUMLAR 2
  • Zfr 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaki derken olmayan bir şeyi nasıl vereceksiniz...
    Cevapla
  • Turgut 5 yıl önce Şikayet Et
    Sömürmeye doyamadınız sinsi İngilizler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı