ABD askerlerinin Bağdat'taki çarşı gezisine tepki!

Irak'taki ABD'li askerlerin silah ve üniformalarıyla başkent Bağdat'ta çarşı gezisine çıkmaları ülkede tepkiyle karşılandı.

ABD askerlerinin Bağdat'taki çarşı gezisine tepki!
ABD askerlerinin Bağdat'taki çarşı gezisine tepki!
GİRİŞ 06.01.2019 16:21 GÜNCELLEME 06.01.2019 16:21
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

ABD'li Tuğgeneral Austin Renforth ve beraberindeki bir grup askerin, cuma günü Bağdat'ta kafe ve kitapçıların bulunduğu Mutabanna Caddesi'nde çay içip, vatandaşlarla sohbet ederken çekilen görüntüleri sosyal medyada büyük tepki gördü.

 

 

Askeri üniformalar ve Iraklı askerlerin koruması altında kafede çekilen görüntüler daha sonra Irak yerel medyasında da geniş yer buldu. Yaşanan bu durumun ardından ilk tepki ABD'nin Irak'taki varlığına karşı olan siyasi partiden geldi. 

Sadr Hareketi'nden tepki

 

 

Irak'taki Şii lider Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sairun Koalisyonu Sözcüsü Hamdullah er-Rıkabi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu durum, Irak halkının iradesine meydan okuma ve yeni bir egemenlik ihlalidir. ABD idaresi, bu kötü davranışla çirkin yüzünü ortaya çıkarmış, tüm uluslararası yasaları ihlal etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Irak merkezi hükümetine sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunan Rıkabi, hükümetin kamuoyuna bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini kaydetti. 

Yerel medyada geniş yer bulan görüntülerde, Bağdat Ortak Operasyonlar Komutanı Celil er-Rabi'nin kent merkezinde dolaşan ABD'li askerlere eşlik ettiği görüldü.

ABD'nin Irak'ta 5 bin askeri var

Saddam Hüseyin rejimini devirmek için Mart 2003'te Irak'ı işgal eden ABD'nin bu ülkede bilinen 9 askeri üssü var.

ABD, 2011'de Irak'tan çekilse de buradaki varlığını söz konusu askeri üslerle güçlendirdi. ABD'nin Irak'ta halihazırda yaklaşık 5 bin askeri bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Elle 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha öldürsün Iraklıları 2 milyon insan öldürdüler birde çarşıda dolaşıyorlar
    Cevapla
  • Bilmeyen 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha iyi gunler..! ABD askerleri 2003'ten buyana irak'in yerli kadinlarina tecavuz ediyor.! firsat olur da gideriseniz gorursunuz ortalik resmen sari sacli mavi gozlu 8--15 arasi cocuk kayniyor..! Bunlar daha iyi gunler'i ...!
    Cevapla
  • el muradi 5 yıl önce Şikayet Et
    coniler aynen devam
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Irak zaten ABD işgalinde ırak halkı ayakta uyuyor kızmaya hakları yok
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ne Suriye den ne de Iraktan çekilmiş değil. hatta kalıcı üsler oluşturmuş durumda. bunları da yasal altyapısını hazırlamış sözde ülke parlementolarına onaylatmak ve meşru hale gelmek istiyorlar. düşünün ABD nin hemen yanında Meksika ya Türler orada işler karışık bizler düzelteceğiz dese. ne olur. bir düşünün. Bu kendini jandarma ilan eden küresel şeytan onbinlerce km den bu ülkeleri işgalin derdinde. ey Iraklı ey Suriyeli vatandaş ve yöneticiler uyanın ölüm sizi uyarmadan. nedir bu üç kuruşluk menfaat için ülkenizi satıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!