Sarı yelekliler İngiltere'de sokağa iniyor

Halk Meclisi Hareketi, Cumartesi günü Londra’da protesto çağrısı yaptı.İngiltere’de hükümetin ön gördüğü kemer sıkma politikasına karşı başlayan Halk Meclisi Hareketi, protesto çağrısında bulundu. Gösterilere katılacak olanlardan Fransa’da hükumeti protesto edenler gibi 'sarı yelek' giymeleri istendi.

Sarı yelekliler İngiltere'de sokağa iniyor
Sarı yelekliler İngiltere'de sokağa iniyor
GİRİŞ 10.01.2019 04:34 GÜNCELLEME 10.01.2019 04:36
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bu organizasyon İngiltere’deki diğer şehirler içinde miting çağrısı yapıyor. Ayrıca 2010’dan beri iktidarda bulunan Muhafazakar Parti’yi devirmek için parlamento seçimleri düzenlenmesi çağrısını da tekrarladı.

 

 

“Sarı yeleğini unutma” diyerek sosyal medya hesabından protesto çağrısı yapan grup, "Sarılara rağmen kemer sıkılamaz" sloganı altında birleşiyor.

Sosyal medyada bin 700’den fazla kişi etkinliğe katılacağını açıkladı.
Hükümetin mülteci politikasını da eleştiren Irkçılığa Karşı Hareketi de, organizasyonlara destek verdi. Eski milletvekili Laura Pidcock’un da etkinlikte konuşma yapacağı bildirildi.

 

 

Buna paralel olarak, sosyal ağlarda aşırı sağa yakın olan Brexit yanlıları da "#YellowVestUK" anahtar sözcüğünü paylaşmaya başladı. İngiliz "sarı ceketler"in sosyal medya kullanımının asgari düzeyde kalması dikkat çekti.

SARI YELEK GİYENLERE NAZİ YAKIŞTIRMASI

Muhafazakar milletvekili Anna Soubry ise, ikinci bir referandum lehine, sarı yelek giyeceklere nazi yakıştırması yaptı. “Bu grup Westminster’ın etrafında dolaşıp insanları korkutuyor” tanımlaması yaptı.

Bu eylem hükümet tarafından kınandı. Polis, Parlamento çevresindeki kötüleşen güvenlik durumundaki derin kaygılarını ifade etti. The Independent gazetesine göre; Cumartesi günü Londra ya da Manchester’da toplanacak "sarı ceketler" İslam karşıtı marjinal aşırı sağ bir grup olan İngiliz Savunma Birliği’nin (EDL) sloganlarını kullanıyor.

YORUMLAR 22
  • Hasan Hüsnü 5 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler, diktarörce yönetilen İngiltere ve Belçika'ya karşı gereken adımları atmalıdır.
    Cevapla
  • habib akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    ....bir hikaye vardır iki yilan kavga ediyormuş.demişlerki buradan bir İngiliz geçmiş çok manidardır bu hikaye.aklım yetti yeteli dünyanın neresinde olursanız olun mutlaka müspet veya menfi İngilizlerin müdahaleleri vardır ama bunu hiç hissettirmezler.hep maşa kullanmaktadırlar.unutmasınlarki yaptıkları yanlarına kar kalacak daha bunlar iyi günleri onların şimdiye kadar yaktıkları canların vebalı onları öyle bir vuracakki mazlumların yüreği soğusun.
    Cevapla
  • Serco 5 yıl önce Şikayet Et
    Hade bakalim..... Bugün bana..... Yarin sana.....
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemleri kesiliyor
    Cevapla
  • Bozoklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen insanların demokratik haklarını şiddet kullanarak bastırmayınız :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!