Havada devrim! Dünyada bir ilk olacak

Çin'in beşinci nesil hayalet savaş uçağı J-20'nin, günümüzde kullanılan hayalet savaş uçaklarında bulunmayan 2 kişilik bir pilot kabinine sahip olacağı açıklandı. Çin bunu yapmayı başararırda iki kişilik pilot kabinli J-20'yi "dünyada bir ilk" konumuna taşıyacak.

Havada devrim! Dünyada bir ilk olacak
Havada devrim! Dünyada bir ilk olacak
GİRİŞ 17.01.2019 17:50 GÜNCELLEME 17.01.2019 17:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çin'in beşinci nesil savaş uçağı J-20'nin, bombardıman uçağı ve elektronik savaş (EW) uçağı gibi fonksiyonlarının yanı sıra 2 kişilik bir pilot kabinine sahip olacağı açıklandı. Günümüzde kullanılan tüm hayalet (stealth) uçaklarda tek kişilik koltuk bulunuyor olması, iki kişilik pilot kabini olan J-20’yi "dünyada bir ilk" konumuna taşıyacak.

 

 

J-20'nin baş tasarımcısı olan Yang Wei, Mighty Dragon lakaplı bu uçağın tasarımı gereği özelleştirilebilir bir uçak olduğunu söyleyerek, "J-20, pilotların kontrol panelindeki büyük bilgilerle başa çıkmasına yardımcı olmak için ikinci bir koltuk ve ek bir panel ile donatıldı. Diğer ülkelerin sahip olmadığı değişikliklerin olması, Çin ordusunun asimetrik bir savaştaki kabiliyetini büyük ölçüde artıracak" diye konuştu.

Yükseltilmiş özelliklerdeki bir J-20’nin daha gelişmiş aviyonik ve yangın kontrol sistemlerine, daha güçlü motorlara ve daha fazla silah yüküne sahip olacağını belirten Wei, "J-20 ayrıca Çinli FC-31'in yeni nesil uçak gemisine entegre edilmek için modifiye edilebilir" açıklamasında bulundu.

 

 

ABD, uçağın süpersonik hızı ve radarlar tarafından tespit edilmeden hava sahasına girme potansiyeli nedeniyle (hayalet uçakların özelliği), F-22'nin taktik bir bombardıman versiyonunu oluşturmak istedi. Ancak plan, ABD Hava Kuvvetleri’nin taktiksel bir strateji uçağı yerine stratejik bir bombardıman uçağı istemiş olması nedeniyle 2006 yılında geri çekildi.

YORUMLAR 15
  • uyaninlan 5 yıl önce Şikayet Et
    cin ucagi ile intahra gidilir, israil mutlaka ortagidir ucak fabrikasinin yoksa amerikdaki teknoliji cine veren israil her alinan ucak israile yardim olarak gidcek
    Cevapla
  • umk44 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde yapalim artik kimseden almayalim
    Cevapla
  • J-14 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim TF-X’de Çin’in J-14 uçağına benzeyecek herhalde. Bildiğim kadarıyla Çin J-14’ü üretmekten vazgeçip J-20’yi yaptı tabi yanlış hatırlamıyorsam
    Cevapla
  • derin 5 yıl önce Şikayet Et
    çin bu zamana kadar neredeydi bu teknolojik ataklar küresel sermayenin çine kaydığına işaret ediyor.
    Cevapla
  • Alalim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ucagi Alalim. Cinden.200 adet. Siparis verelim.
    Cevapla
  • tatvanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    hee canım beleş veriyorlar yaa..
    Cevapla
  • Muharrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı ama 2000 tane alsak daha iyi olmaz mıydı?
    Cevapla
  • gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    her gördügünüzden istiyorsunuz sizde teknolojilerimiz uyumlu degil ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!