Venezuela'da hareketli dakikalar! Polis evinin etrafını kuşattı

Venezuela polisi, kendini devlet başkanı ilan eden Guaido'nun evini kuşatma altına aldı. Guaido, ailesinin evde olduğunu ve başlarına bir şey gelmesi halinde sorumluluğun Maduro hükümetinde olduğunu söyledi.

GİRİŞ 31.01.2019 21:48 GÜNCELLEME 31.01.2019 22:36
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Venezuela güvenlik güçleri, ABD desteğiyle kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun evini kuşatma altına aldığı iddia edildi.

 

 

Juan Guaidó, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ailesinin evde olduğunu ve başlarına bir şey gelmesi halinde sorumluluğun Maduro hükümetinde olduğunu açıkladı.

 

 

MADURO: DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA ABD VAR

ABD tarafından finanse edilen ve yönetilen darbe girişiminin olduğunu yineleyen Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Biz dünyanın en çok petrol rezervine sahip ülkesiyiz. ABD, Libya ve Irak'ta yaptığı gibi bizim petrolümüze el koymaya çalışıyor" dedi.

Venezuela'da sağlam bir demokrasinin olduğunu ve Venezuela'nın saygı gösterilmeyi hak ettiğini vurgulayan Maduro şu şekilde devam etti:

"Biz dünyanın en çok petrol rezervine sahip ülkesiyiz. ABD, Libya ve Irak'ta yaptığı gibi bizim petrolümüze el koymaya çalışıyor. Dünyanın en çok altın rezervi ve dünyanın dördüncü en fazla doğal gaz rezervi olan ülkesiyiz. Bize saldırmalarının sebebi büyük oranda doğal kaynak ve enerji zenginliğine sahip olmamızdır. Bu yüzden sizleri bilinçli olmaya, Donald Trump hükümeti etrafındaki Mike Pompeo, John Bolton, Mike Pence gibi radikallerin Venezuela hakkındaki yalanlarına inanmamaya ve yönettikleri darbeye izin vermemeye çağırıyorum."

VENEZUELA'DA NE OLMUŞTU?

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

YORUMLAR 125
  • insan ol 5 yıl önce Şikayet Et
    haini tutuklayın
    Cevapla
  • anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    sokakta şarltanlar gibi yemin etmek dünyanın neresinde görülmüş seçim olmadan başkan lık iddiası tam bir şaklabanlık abdye kuklalık yaparak daha fazla madara olma
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    guaidonun eşi çocukları teslim oluncaya kadar tutuklanmalıdır. Taraftarları düşmanla iş birliği nedeniyle kurşuna dizilmelidir. Devlet malına zarar veren kim olursa olsun, devlet güvenlik kollukları tarafından kurşuna dizilmelidir. bu olaylar ülkemizde de yapılmak isteniyor. aynısını bizde yapmalıyız. gezi olayları bitti. şimdi sarı gömlek denemesi yapmak istiyorlar dikini de satanıda giyenide hain olarak bakıp ceza almalılardır.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde sol görüşlü polisin eskiden girmedigi şimdi ise ugrastıgı kırmızı maskeliler onlara dikkatetmek lazım gazi mah. gülsuyu mh. ümraniye m. kemal. sancaktepe sultanbeyli oturanlar gıden denk gören yada görmüş birinden duyanlarınız illahaki vardır çok dikkatedilmeli
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    guaido nun kellesini koparıp paketleyip trump’a gönderse..
    Cevapla
  • Mobil 5 yıl önce Şikayet Et
    Tutukla gıtsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması