Suudi Arabistan'dan Pakistan'a büyük jest

İslamabad'ı ziyaret eden Veliaht Prens Muhammed bin Selman, hapishanelerdeki 2 bin 107 Pakistanlı mahkum için kapıların açılmasını emretti.

Suudi Arabistan'dan Pakistan'a büyük jest
Suudi Arabistan'dan Pakistan'a büyük jest
GİRİŞ 18.02.2019 12:36 GÜNCELLEME 18.02.2019 17:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad  Çaudri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle Suudi  hapishanelerinde bulunan 2 bin 107 Pakistanlı mahkumun serbest bırakılacağını  bildirdi. 

 

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çaudri, konunun Muhammed bin  Selman'a Başbakan İmran Han tarafından dün yapılan toplantıda iletildiğini  kaydetti.

Veliaht Prens'in mahkumların derhal serbest bırakılması emrini  verdiğini aktaran Çaudri, "Pakistan Başbakanı Han'ın talebine karşılık olarak  Muhammed bin Selman, Suudi hapishanelerinde yatan 2 bin 107 mahkumun derhal  serbest bırakılmasını emretti." ifadelerine yer verdi.

 

 

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, sosyal medya paylaşımda,  "Veliaht Prens, 2 bin 107 mahkumun derhal serbest bırakılmasına karar verdi.  Kalan mahkumların davaları ise yeniden görülecek. Pakistan halkı Başbakan Han'ın  talebine hemen cevap verdiği için majestelerine teşekkür eder." ifadesini  kullandı.

Han ve Muhammed bin Selman arasında dün yapılan toplantıda Han,  Pakistanlı hacıların Suudi Arabistan yolculukları ile vize işlemlerinin  kolaylaştırılmasını ve Suudi Arabistan hapishanelerindeki 3 bini aşkın Pakistan  vatandaşının serbest bırakılmasını talep etmişti.

Kureşi'nin ağustosta federal meclise sunduğu raporda, Orta Doğu  hapishanelerindeki Pakistanlı sayısının 6 bin 450 olduğu belirtilmişti. Bu  kişilerden yaklaşık 3 bininin Suudi Arabistan, 2 bin 600'ünün ise Birleşik Arap  Emirlikleri'ndeki cezaevlerinde bulunduğu kaydedilmişti.

Umman, Katar, Yemen ve Kuveyt gibi ülkelerdeki cezaevlerinde de  Pakistanlıların bulunduğu aktarılan raporun yanı sıra İçişleri Bakanlığının  raporunda da yurt dışında yaşayan 8 milyonu aşkın Pakistanlının yaklaşık 11 bin  800'ünün cezaevinde olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Raporda, Avrupa'da en çok  Pakistanlı mahkumun bin 842 ile Yunanistan'da olduğu bildirilmişti.

YORUMLAR 11
  • azeri 5 yıl önce Şikayet Et
    dost ulke Pakistani cok seviyorum
    Cevapla
  • 1071 5 yıl önce Şikayet Et
    önce o kabenin uzerine çıktı..onun hesabını versin..gerçi onun hesabını Yüce Yaradana verecek..
    Cevapla
  • akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    Pakistana laf atanların gerçekten siyasetten anlamadığı çok açık. Suuidileri sevmiyoruz diye başkaları da düşman olmak zorunda değil. biz de hala ticaretimizi ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Abd'yle bile. Suudiarabistan sadece suudlardan ibaret değildir. Suud hanedanlığı yıkılmadığı müddetçe bu böyle devam eder.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet mekanizması onun içinde işliyor. Vakti geldiğinde hüküm onun ve ona destek verenler için de açıklanacak
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar önemli bir olay o zaman selmanı nobele aday gösterin.keşke cemal kaşıkçıyada bu kadar merhametli olsaydı bu firavun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir