Haiti karıştı: Amerikalılar defolsun, yaşasın Putin!

Karayip ülkesi Haiti'de halk Devlet Başkanı Jovenel Moise'yi ve eski lider Michel Joseph Martelly'yi "Washinton'un kuklaları" ilan etti. Devlet başkanı Jovenel Moise'ye yönelik başlayan protestolar 2 haftadır devam ediyor.

Haiti karıştı: Amerikalılar defolsun, yaşasın Putin!
Haiti karıştı: Amerikalılar defolsun, yaşasın Putin!
GİRİŞ 19.02.2019 17:44 GÜNCELLEME 19.02.2019 17:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Karayipler ülkesi Haiti'de 7 Şubat'ta başlayan protestolar devam ediyor. Başkent Port-au-Prince başta olmak üzere pek çok kentte sokağa çıkan halk, Devlet Başkanı Jovenel Moise'yi "Washinton'un kuklası" olmakla suçluyor. 

"AMERİKALILAR DEFOLUN, YAŞASIN PUTİN"

Sokaklarda "Amerikalılar defolun, yaşasın Putin" sloganları atan Haiti halkı, Rusya, Çin ve Venezuela'da olaya müdahale etmelerini istedi. Göstericilerin liderlerinden biri yaptığı basın açıklamasında,"ABD ile ilişkilerimizi koparıyoruz, bu kadar Amerikan işgali yeter" dedi.

ABD bayrağı yakılan gösterilerde polis göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullandı. Ciddi bir biçimde ekonomik ve siyasi kriz yaşayan Haiti halkı 2 haftadır protesto yürüyüşleri düzenliyor. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre protestolar esnasında en az 9 kişi hayatını kaybetti. 

"ÜLKEYİ HAYDUTLARA BIRAKMAYAYCAĞIM"

Devam eden gösterilere rağmen Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise görevini bırakmak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı. Protestolarda öldürülenler ile ilgili üzüntüsünü belirten Moise, "ülkeyi haydutlara bırakmayacağını" söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Haiti Dışişleri Bakanı Boccih Edmond ile görüşmesi sonrasında konu ile ilgili "Demokrasiye saygı göstermeliler, siyasi şiddete son vermeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 7
  • ümit☆korku 5 yıl önce Şikayet Et
    demokrasimi kime göre neye göre
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye defol diyen HAITI halkina selam olsun suriye de ve sinirimizda bize karsi pkk ya hamilik eden ve bize ragmen sinirimizda pkk yi korumak icin TÜRKIYE siz GÜVENLI alan ilan etmeye calisan ABD ye karsi biz INCIRLIK kapatilsin diyemiyor ve sokaga cikamiyorsaK isnaligimiz a MÜSLÜMAN kimiligimize vatanseverligimize ve milliyetcilimize YAZIKLAR OLSUN
    Cevapla
  • ilyas42 5 yıl önce Şikayet Et
    haiti de demokrasiye saygi ama venezulla da demokrasi yok mu orada neden saygi gostermiyor abd.
    Cevapla
  • Ertan 5 yıl önce Şikayet Et
    Boltona bak hele venezuelada demokrasiyi hice sayarsiniz haiti de demokrasi dersiniz yaticak yeriniz yok
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasiye saygı göstermeliler ebet de siz niye venezuelaya demokrasisine saygı göstermiyorsunuz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!