Şaşırtan iddia! Ruhani İngilizlerden talimat alıyor

İran Millet Meclisi Meşhed Milletvekili Cevad Kerimi Kuddusi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi İngiliz dış istihbarat servisi MI6'dan talimat almakla suçladı.

Şaşırtan iddia! Ruhani İngilizlerden talimat alıyor
Şaşırtan iddia! Ruhani İngilizlerden talimat alıyor
GİRİŞ 21.02.2019 15:13 GÜNCELLEME 21.02.2019 16:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran merkezli haber sitesi didarnews.ir'de yayınlanan görüntülü ses kaydında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Kerimi Kuddusi, Ruhani'nin İngiliz istihbaratı MI6'dan talimat aldığını ve İran Devrim Muhafızları'nın "MI6 çalışanıyla" konuşmasını içeren telefon kayıtlarını Ruhani'ye sunduğunu öne sürdü.  

 

 

Muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Kerimi Kuddusi, aralık ayında yaptığı bir açıklamada, "Meclisin yüzde 50'si rejimin yıkılması peşinde. 2009 yılındaki fitne hareketinde de hedef rejimin yıkılmasıydı. Bugün meclisin yüzde 50'si perde arkasında fitne hareketine önderlik yapanları destekliyor." ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    ŞAŞILACAK NE VAR BUNDA? Batı İran'daki İslami uyanışı, KUKLA ŞAH'ı devirip yerine MEZHEPÇİ HUMEYNİ'yi getirerek sağlamadı mı?.. GÜYA İRAN İSLÂM DEVRİMİ OLDU.. Sadece Ümmet çizgisi dışına savrulan tefrikacılar inandı, bu numaraya.
    Cevapla
  • ARYAN !!! 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırtıcı değil. İran hükümetindeki neredeyse bütün bakanlar abd üniversitelerinden mezun. Ruhanide dahil, iran adı aryandan gelir. İngilizlerde aryandır. Kripto faşistler bunlar.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bir kere ingilizler aryan değil o almanlar ikincisi amerikadan mezun olmak amerika için çalışmak olsa o zaman Türkiye de aynı kategoride. Amerikada eğitim görmenin siyaset ile ilişkilendirme
    Cevapla
  • Deli 5 yıl önce Şikayet Et
    İsraile bir tek taş bile atmamış bir devlet. Ama milyonlarca müslümanın kanını döktüler. Arabistan İran BAE hepsi aynı. Bütün zararları hep müslüman ülkelere verdiler. İsraile bir tek taş bile atmadılar.
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın. İran bölgede ingiltere taşeronu zaten.
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    dogrudur, sarigina guvenmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var