Katar: Filistin ve İran'ı yok sayamazsınız!

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Orta Doğu'ya yönelik kutuplaşmacı politikaların bölgeyi istikrarsızlaştırdığına dikkati çekerek, uluslararası aktörlere "İran ve Filistin'e yönelik daha kapsayıcı politikalar geliştirmeleri" çağrısında bulundu.

Katar: Filistin ve İran'ı yok sayamazsınız!
Katar: Filistin ve İran'ı yok sayamazsınız!
GİRİŞ 27.02.2019 14:37 GÜNCELLEME 27.02.2019 17:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de katıldığı bir toplantı sırasında Guardian gazetesine konuşan Bin Abdurrahman, "Uluslararası toplum ve özellikle de ABD'nin, bölgeye yönelik daha kapsayıcı bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor. Filistinlileri ya da İranlıları dışlayan politikalar, bölgenin sorunlarına çözüm getirmiyor." dedi.

 

 

"UZUN SÜRE BASKI ALTINDA TUTAMAZSINIZ"

Katar Dışişleri Bakanı, "Bölge halklarını uzun süre baskı altında tutamazsınız. Bu nedenle bölgedeki istikrarsızlığı önlemek için liderlerden reform yapmalarını istiyoruz. Tepkisel diplomasiden ziyade, önleyici diplomasiyi hayata geçirmeliyiz." diye konuştu.

 

 

"NÜKLEER SİLAH YARIŞI İSTEMİYORUZ"

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın, Katar'a uyguladığı diplomatik ve lojistik ambargo sonucunda ülkesinin İran ve Türkiye ile yeni bir eksene katıldığı yönündeki yorumları reddeden Bin Abdurrahman, "Meselenin özüne bakarsanız Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İran ile bir uzlaşı sağlamalı. Uzlaşı sadece Suudi Arabistan ve İran'la sınırlı kalmamalı. Hepimiz aynı bölgede yaşıyoruz ve bir uzlaşı gerekiyor. KİK ülkelerinin ortak tavrı 2017'ye (Katar'a uygulanan ambargo) kadar bu yöndeydi ancak sonra işler değişti." ifadelerini kullandı.

Körfez'deki bazı ülkelerin aksine, İran'ın nükleer programına ilişkin ABD'nin geçen yıl çekildiği anlaşmayı "Avrupalılar gibi hala desteklediklerini" kaydeden Katar Dışişleri Bakanı, bölgede "bir nükleer silah yarışı istemediklerini" vurguladı. 

"YANITLARA İHTİYAÇ VAR" 

Son olarak gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine de değinen Katarlı bakan şunları kaydetti:

"Yaşananlar acımasız bir suç. Kaşıkçı ailesinin yanıtlara ihtiyacı var ve babalarına ne olduğunu bilmeliler. Olayın sorumluları ortaya çıkarılmalı. Siyasi muhaliflerle suça bulaşarak uğraşmak yanlış."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ahhhh, bu güzel yüreklilik, TEMİZ KALPLİLİK biraz da Suudi Arabistan, BAE ve Mısır gibi müslümanların yaşadığı yerlerdeki diktatör kukla İDARE EDİLEN İDARECİLERDE olsaydı..
    Cevapla
  • nurettin derik 5 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs türklerine uygulanan izolasyonda gündeme getirilmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması