Pakistan hava sahasında ilginç görüntü!

Pakistan ve Hindistan arasında gerilim tırmanırken, Türk Hava Yolları ve yabancı havayolu şirketleri Pakistan'a olan uçak seferlerini iptal etti.

Pakistan hava sahasında ilginç görüntü!
Pakistan hava sahasında ilginç görüntü!
GİRİŞ 27.02.2019 16:33 GÜNCELLEME 27.02.2019 16:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bazı havayolu şirketlerinin uçakları da kalkış yaptıkları meydanlara  geri döndü. Pakistan hava sahasındaki uçak trafiğinin olmaması da radara yansıdı. 

 

 

THY, bugün ve yarın Pakistan'ın Karaçi, İslamabad ve Lahor şehirlerine yapacağı seferleri karşılıklı olarak iptal etmişti.

 

 

THY UÇAKLARI GERİ DÖNDÜ

dinilen bilgilere göre, Pakistan ve Hindistan hava sahalarının kapanmasının ardından THY'nin İstanbul'dan  Hindistan'ın Chennai şehrine gitmek üzere kalkan TK-6548 sefer sayılı kargo uçağı, Türkmenistan hava sahası üzerinden İstanbul'a geri dönmek zorunda kaldı. TC-JOO kuyruk tescilli Airbus 330 tipi THY kargo uçağının yaklaşık 1 saat sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi bekleniyor. 

Ayrıca THY'nin TK-6562 İstanbul - Hanoi (Vietnam) seferini yapan kargo uçağı ise Afganistan hava sahası üzerinden geri döndü. ACT Havayolları'nın TC-ACR tescilli ve THY adına kiralık uçan Boeing 747-400 tipi kargo uçağının da Ankara veya İstanbul'a iniş yapacağı öğrenildi. Bugün, Pakistan ve Hindistan'a yapılacak seferlerin durumu ve bölge hava sahasını kullanacak diğer seferlerin, gelişmelere göre THY tarafından takibinin yapıldığı öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • sakaryalı 5 yıl önce Şikayet Et
    thy yolları bu bölgeye hiç bir seferini iptal etmemeli hele pakistan bize yakışmaz
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    thy dan kaynaklı değil. HAVA SAHASI güvenlik nedeniyle TÜM uçuşlara kapatıldı....
    Cevapla
  • TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    beyler thy operasyondayim olay tam olarak bu değil. olay şu Pakistan ve Hindistan bazi havalimanlarini kapatti. bu havalimanlari da bizim uçtuğumuz 3 havalimanina denk geliyor Pakistan için ayrıca Hindistan ve Pakistan hava otoriteleri dedi ki birbiri hava sahasini kullananlar gelmesim yani Pakistandan gecen Hindistana Hindistandan gecen Pakistan'a inmesin. böyle olunca Pakistan arada ve baska da yol yok bu anlık bir figure ayrica pakistan da kaldırdı inşallah yarın uçuş yapılacak.
    Cevapla
  • evet 5 yıl önce Şikayet Et
    iste akli selim aciklama budur gercek haber degeri olan budur.
    Cevapla
  • GERÇEKCİ 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiye pakşstana açık destek vermeyerek yine kaybetmiştir.hep dışarı için şöle böle deriz bizim devletimizde miğde bulandırcı.pakistan bizim için nefes gibidir
    Cevapla
  • Fuat Bodur 5 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden yapılan boş yorum ancak bu kadar oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Diğer haberleri okusaydık havasahasını pakistanın güvenlik nedeni ile kapattığını bilirdik.Thy istesede iniş yapamaz şunan.
    Cevapla
  • Saracen 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala Ayni, Flightradar dan bakabilirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!