Hollanda'da bir adam sakalını kesmeyince cezalandırıldı!

Hollanda'da bir mahkeme sakalını kesmeyi reddettiği için işsizlik maaşı kesilen bir Müslümanı haksız buldu. Mahkeme kişinin stajı reddederek iş garantili bir eğitimi kaçırdığını ve bu durumun da kamu çıkarlarını zedelediğine hükmetti.

Hollanda'da bir adam sakalını kesmeyince cezalandırıldı!
Hollanda'da bir adam sakalını kesmeyince cezalandırıldı!
GİRİŞ 28.02.2019 11:03 GÜNCELLEME 28.02.2019 11:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

2 yıldır iş arayan adı açıklanmayan bu kişiye Hollanda İş ve İşçi Bulma Kurumu asbest temizleyiciliği formasyonu sundu. Fakat formasyonu veren şirket kanserojen bir madde olan asbestten korunmak için kullanılan maske ve kombinezonun etkili olabilmesi için bu kişiden sakalını kesmesini istedi. Dini inançlarından dolayı bu isteği reddeden kişi stajı bırakınca eşi ve kendine verilen işsizlik maaşı bir aylığına kesildi.

 

 

Bu kararı mahkemeye taşıyan kişi ise umduğunu bulamadı. Zira mahkeme her ne kadar kararın kişinin dini özgürlük hakkını "ihlal ettiğini" kabul etse de yasal bir dayanak ve toplumsal bir talep gelmesi durumunda kesinti kararının "tolere edilebilir" olduğuna karar verdi. Mahkeme ayrıca stajın iş garantisi sağlamasından dolayı kişinin garantili bir iş fırsatını kullanmadığına hükmetti. Bu durumun vergi mükellefleri için olumsuz bir tablo oluşturduğunun altını çizen mahkeme, maaşların askıya alınmasının "kamu hak ve özgürlüklerinin korunması için gerekli görüldüğüne" karar verdi.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 10
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Müslümanlar daha çok çalışıp gayret gösterseler de gavur kapılarında ne iş nede aş peşinde koşmasalar.
    Cevapla
  • Avrupa adaleti bu 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da dini yönden Hintli hocaları kasetsiz motor sürebiliyor da, bir sakal şimdi suçlu bulundu ha!!! Bunların hepsi Fasa fiso... Müslüman olunca iki yüzlükleri ortaya çıkıyor. Avrupa bu !
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada yaşıyorum. Sadece musluman olduğu için sakalini kestirmek istiyorlar. Keçi sakal top sakal birak diyorlar. Hatta sakalini iztedigin kadar uzat boyat renk renk yap. Ama musluman gibi sakal birakma. Prensipten değilde Gavur iste
    Cevapla
  • Deli 5 yıl önce Şikayet Et
    SAKALSIZ bir HOLLANDALI YOKMU
    Cevapla
  • Haci 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamda bir cuval sakal var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü