İsrail'e kötü haber! Bunu hiç beklemiyorlardı...

BM İnsan Hakları Soruşturması, geçen sene 189 Filistinlinin protestolar sırasında öldürülmesinin savaş suçu sayılabileceğini duyurdu.

İsrail'e kötü haber! Bunu hiç beklemiyorlardı...
İsrail'e kötü haber! Bunu hiç beklemiyorlardı...
GİRİŞ 28.02.2019 12:12 GÜNCELLEME 28.02.2019 13:25
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nde İsrail güçlerinin geçtiğimiz yıl Gazze Şeridi'ndeki faaliyetleri hakkındaki soruşturmanın detayları açıklandı. Raporda İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nde 189 Filistin vatandaşını katlettiği ve bu rakamın savaş suçuna eş değer olduğu belirtildi.

 

 

Gazze Şeridi'nde protesto gösterileri yapan Filistinliler'in İsrail güçlerine tehdit oluşturulmadığı belirtilen rapor için Birleşmiş Milletleri Paneli'nde Gazze Şeridi'nde İsrail güçleri tarafından uygulanan katliamın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması gerektiği vurgulandı. 

İSRAİL'DEN İLK TEPKİ

İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı İsrael Katz, BM'nin aldığı bu kararına tepki göstererek, "Kimse İsrail'in kendisini, sınırlarını ve vatandaşlarını şiddetli saldırılardan koruma yükümlülüğünü inkar edemez. BM'nin bu raporu düşmanca ve uydurma" dedi. 

 
YORUMLAR 61
  • cengiz 5 yıl önce Şikayet Et
    birleşmiş milletler değil, birleşmiş illetler
    Cevapla
  • Gwen Erkay 5 yıl önce Şikayet Et
    Katillééeeeeéeeeeeeeeer!
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    BM bitti bitti bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar boş zaten yapamazlarda
    Cevapla
  • Kazim peker 5 yıl önce Şikayet Et
    Bm diye bi kurum mu var. Kim Takar acil bizim su melun batinin butun olusumlarini term edip kendi olusumlarinizi olusturmamiz lazimmmmmm acilllllllll
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu dur diye duyuruyorlar ama bu Filistinlilere fayda vermiyor İsrail suçlu bunu zaten biliyoruz sizin bos laflarınız bir tek insana fayda vermiyor iki yüzlü avrupa birliği bence katil İsrail inşallah sizin cezanızda hem bu dünyada hem öteki dünyada acı çeksinler cektirenler AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?