ABD'li generalden itiraf: Rusya'nın füzelerine karşı koyamayız

ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, Washington’ın Rus füzelerine karşı koyacak güçte olmadığını ve bu nedenle Moskova ile olan New START anlaşmasının uzatılması gerektiğini belirtti.

ABD'li generalden itiraf: Rusya'nın füzelerine karşı koyamayız
ABD'li generalden itiraf: Rusya'nın füzelerine karşı koyamayız
GİRİŞ 28.02.2019 16:16 GÜNCELLEME 28.02.2019 16:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Russia Today'in (RT) haberine göre Orgeneral John Hyten, Washington'ın Rus füzelerine karşı koyacak güçte olmadığını söyleyerek, en büyük tehlike olarak yeni Rus seyir ve hipersonik füzelerini, ayrıca Poseidon adlı insansız deniz aracını gösterdi.

Hyten, "Her an hareket yönlerini değiştirebilecek ve başımıza dert açabilecek olan bu silahlardan 10 yıldır endişe duyuyorum. Ben bugün ülkemizi koruma yeteneğinde olduğumu söyleyebilirim, fakat ileride benim görevimde olacak kişiler için endişe duyuyorum" diye konuştu.

ABD'li senatörlere Rus füzelerinin özelliklerini anlatan Hyten, ABD'nin mevcut silah sistemlerinin onları tespit edebildiklerini, ancak daha sonra füzelerin "ortadan kaybolduklarını ve çarpma anına kadar görülemediklerini" ifade etti.

ABD'li general ayrıca Senato'yu, stratejik bombardıman uçaklarının, karada konuşlanan füze sistemlerinin ve denizaltılarının dâhil olduğu "nükleer üçlünün" modernizasyonu ile ilgili giderleri artırmaya çağırdı. Hyten'e göre bunun için yaklaşık bir trilyon dolar gerekecek.

YORUMLAR 9
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok film izleme
    Cevapla
  • Almanya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar galiba dalga geçiyorlar. Belki de ne füzeler ellerinde mevcut..Sadece zaman kazanmak ve bir antlaşma ile rusyanın yeni buluşlarını engellemek..
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Hic inandirici bi aciklama degil. Amerika tabiki biliyor nasil karsi koyabilecegini. Ve eminim bu s400 lerin detayli bilgilerinede sahiptir, nasil devre disi birakacaginida bilir, en basiti Rusyaya bir ulkenin kucuk bir topragini hediye eder, ve Rusya o gun o saat s300 leri s400leri s500 leri devre disi birakir. Her turlu karli cikar. Kendini cok uyanik sanma EMERika.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    1. işinize gelmeyen bir çok anlaşmadan çekildiniz ama bir anlaşmayı uzatmak istemenizin sebebi korku olabilir mi? 2. amerikayı bile koruyamayan patriotları biz neden alalım ve neden bu konuda aklınızca bize baskı yapıyorsunuz? 3. sadece siz zekisiniz ve dünyanın geri kalan kısmı aptal mı? 4. korkularınızın ecelinize faydası olmayacak ve israilin kulu kölesi amerika israille beraber kaybedecek. 5. vaad edilen toprakların büyük bir kısmı türkiye sınırları içerisinde ve hiç bir plan hiç bir güç vaad edilen topraklara ulaşmanızı sağlayamayacak. 6. hiç bir zulüm daimi değildir ve her firavunun bir musası mutlaka vardır ve o firavunu kahru perişan eder.
    Cevapla
  • David Besaryan 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ABD nin gücü olsa hemen posta koyacak....bunlar delikanlı değil şeref yoksunu abd...Türkiye S500 almalı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı