ABD'den beklenen F-35 açıklaması: Savaşmaya hazır

5. nesil savaş uçağı F-35'nin "C" versiyonun savaşa hazır olduğu açıklandı. ABD Hava Kuvvetleri Donanma Komutanı Amiral DeWolfe Miller yaptığı açıklamada, F-35C'nin operasyonlara hazır olduğunu belirterek, "F-35C operasyonlara hazır, savaşa hazır ve kazanmaya hazır" ifadelerini kullandı.

ABD'den beklenen F-35 açıklaması: Savaşmaya hazır
ABD'den beklenen F-35 açıklaması: Savaşmaya hazır
GİRİŞ 01.03.2019 17:33 GÜNCELLEME 01.03.2019 17:33
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, yirmi yıldan uzun süren süren test ve geliştirme aşamalarından sonra F-35C'nin son görev testlerini başarıyla geçtiği artık savaşa hazır hale geldiği açıklandı.

 

 

Hava Kuvvetleri Donanma Komutanı Amiral DeWolfe Miller "F-35C operasyonlara hazır, savaşa hazır ve kazanmaya hazır" dedi.

F-35'lerin ana üreticisi Lockheed Martin'in başkan yardımcısı ve F-35 programının genel müdürü Greg Ulmer konu ile ilgili olarak, "F-35C filosuyla İlk Operasyonel Yeteneği elde ettiği için Deniz Kuvvetleri Bakanlığı'nı tebrik ediyoruz" dedi.

 

 

3 FARKLI MODELİ VAR

F-35'in 3 ayrı konfigürasyonu bulunuyor. Geleneksel kalkış ve iniş (CTOL) yeteneğine sahip F-35A, iniş ve kalkış yapabilmek için piste ihtiyaç duyuyor.

Kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) yapabilen F-35B, kısa pistlerden kalkış yapabiliyor ve helikopter gibi iniş gerçekleştirebiliyor.

Uçak gemileri için tasarlanmış versiyon (CV) F-35C ise helikopterler gibi olduğu yerden yükselerek kalkış yapıp ve aynı şekilde inebiliyor.

F-35 SAVAŞ UÇAKLARIN MENZİLLERİ

F-35 savaş uçağının menzili de versiyonlarına göre farklılıklar gösteriyor. Uçağın maksimum menzili F-35A'da 2 bin 200, F-35B'de bin 667, F-35C'de 2 bin 593 kilometreyi buluyor.

YORUMLAR 29
  • 68 liii 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah çöküşünü görürüz Amerika en kısa zamanda etme bulma dünyası çok Müslüman kırdın yok ol amerika
    Cevapla
  • NURİ 5 yıl önce Şikayet Et
    artık uçaklarda hız çok önemli değil uçakların radar görünmezlik ,ve silah elektronik destek yetenekleri daha önemli bu alan gelecek vaad ediyor ve Rus uçakları bu açıdan zayıf.Ne rus ne amerikan Türkiye hemen bir uçak olamasa da kendi elektronik ve destek donanımları ve silahlarını kullanabileceği bir platformun lisansını satın almalı.Bu Mig-35 olur ama rus motoru ve rus elektronik donanımı yerine türk motoru ve donanımı
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    la git! son siyasilerinizın açıklamalarının hep aksi çıktığı aşikar! son kozunuz bu ise iyice keçileri kaçıracaksınız anlaşılan...
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık eğitim sistemini öyle şekillendirmeliki, bizim mühendislerimiz bu ülkenin ihtiyacı olan ne lazımsa yerli ve milli üretilebilmeli, rusun veya amerikanın savunma sistemiyle kendimizi nereye kadar koruyabiliriz, gençlerimizi bilinçlendirmeli ve motive etmeliyiz ama maalesef Türkiye bu konuda çok zayıf.
    Cevapla
  • serkan ozkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim anlayışla beraber gelir. Önce anlayışını değiştirmeli, görgü kazanmalı, Başarıya giden milletlerden örnek ve ibret almalı. Zira bizimkiler ibret almak yerine gittikleri ülkelerde bir merkezi gezerken bile binanın içini doldurduğundan çok yapanlar ve maliyeti ile ilgileniyor. Artık müteahhit yetiştirmeyin!
    Cevapla
  • zilaten 5 yıl önce Şikayet Et
    girsene o zaman cin ve rus ve kore hava sahasina ucagi satmak icin reklam yapiyorlar bu ucak mig 24 lerden daha yavas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!