Maduro'dan bomba Rusya emri! ABD'den ise tuhaf açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Maduro'nun Yardımcısı Delcy Rodriguez ile ortak basın toplantısı düzenledi. Rodriguez konuşmasında Maduro'nun, Venezuela'nın devlet petrol ve doğalgaz şirketinin (PDVSA) Avrupa'daki merkezini Moskova'ya taşıma emrini verdiğini duyurdu. Lavrov da, ABD'nin Doğu Avrupa'dan silah alarak Venezuela sınırına göndermeyi planladığını öne sürdü. ABD'den ise tuhaf bir açıklama geldi.

Maduro'dan bomba Rusya emri! ABD'den ise tuhaf açıklama
Maduro'dan bomba Rusya emri! ABD'den ise tuhaf açıklama
GİRİŞ 01.03.2019 17:02 GÜNCELLEME 01.03.2019 17:29
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Venezuela Başkanı Nicolas Maduro'nun Yardımcısı Delcy Rodriguez ile başkent Moskova'da görüştü.

 

 

İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

PETROL VE DOĞALGAZ ŞİRKETİNİN OFİSİ RUSYA'YA TAŞINIYOR

 

 

Rodriguez konuşmasında Maduro'nun, Venezuela'nın devlet petrol ve doğalgaz şirketinin (PDVSA) Avrupa'daki merkezini Moskova'ya taşımaya karar verdiğini duyurdu. Rodriguez, "Başkan Nicolas Maduro'nun Lizbon'daki PDVSA'ya ait bu ofisi kapatmasını ve buranın Moskova'ya taşımasını emrettiğini belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

VENEZUELALI İSİM: AMERİKA'NIN NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUZ

ABD'nin Venezuela'da ne planladığını herkesin bildiğini söyleyen Rodriguez, "ABD'nin Venezuela ne yapmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz. ABD, Venezuela'daki durumu dengesizleştirmek için yasadışı silahlı birimler kurmayı planlıyor. Ancak Venezuela ikinci Suriye olmayacak. Bugün halkımız ve ordumuz ülkemizi savunmak için hiç olmadığı kadar birleşti" dedi.

LAVROV: ABD, DOĞU AVRUPA'DAN SİLAH ALIP VENEZUELA SINIRINA GÖNDERECEK

Rus Bakan Lavrov ise, ABD'nin Doğu Avrupa'dan silah alarak Venezuela sınırına göndermeyi planladığını öne sürdü. Lavrov, "ABD, Doğu Avrupa'dan hafif silahlar satın alıp, Venezuela'nın sınır komşusu ülkelere göndermeyi planlıyor" dedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, attığı tweette, "Rusya ile Maduro  arasındaki görüşmelerde, yalnızca Maduro'nun plajlardaki emeklilik planlarını tartışıyorlarsa faydalıdır... Değişim, Venezuela'nın tek yolu" ifadelerini kullandı.

VENEZUELA'YA YENİ YAPTIRIM KARARI

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı Venezuela'ya yönelik yaptırımları açıkladı. 6 Venezuelalı isim yaptırım listesine alındı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'nın (Petroleos de Venezuela) Genel Müdürü, Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Koruma Müdürünün de aralarından bulunduğu 5 Venezuelalı yetkiliyi yaptırım listesine aldı.

Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu adım 13692 nolu Başkanlık Kararnamesinin gereğinde Venezuela Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı Manuel Ricardo Cristopher Figuera ve İstihbarat Servisi Birinci Komiseri Hildemaro Jose Rodriguez Mucura, Venezuela Askeri İstihbarata Karşı Koyma Genel Müdürü Ivan Rafael Hernandez Dala ve Venezuela Polis Özel Harekat Kuvvetleri Rafael Enrique Bastardo Mendoza'yı hedef almaktadır. Ek olarak OFAC Venezuela devlet petrol şirketi Petroleos de Venezuela'nın (PdVSA) gayrimeşru başkanı Manuel Salvador Quevedo Fernandez'i de yaptırım listesine ekledi" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 41
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence, Pkk'nın ileride yapmak istediğini Venezuella yapsın. Şöyle ki PKK devlet kurma fırsatı bulduğu gibi İsrail topraklarına katılmak isteyecek, Hatayın bize bağlanması gibi. Venezuellada şimdiden Rusya nın özerk yönetimi olsun.
    Cevapla
  • medo 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu işe ağırlığını koymaz ise maalesef Venezuella'yı karıştırıp yağmalayacaklar. Şu anda bizim gücümüz ise bunu engellemeye yetmez.
    Cevapla
  • biliçli seçmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf açıklama falan yok ABD resmen posta koymuş geçmiş olsun....
    Cevapla
  • Saksagan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bomba bı patlarsa yıllarca surer ve abd en buyuk kaybeden olur.
    Cevapla
  • sahin 5 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela dan TL karşılığı petrol alalım! Oraya petrol karşılığı gıda madde gönderelim
    Cevapla
  • Veli çokbilniş 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sorun o dostum. Amerika ambargo uyguladığı için, adamlar zor durumda! Şayet petrolunu altının rahatça satsa dünyanın en müreffeh ülkesi olurlar ama amerika herşeyi ne ambargo uyguladığı için varlık içinde yokluk çekiyor adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi