Hindistan'dan Pakistan'a çağrı! Somut adımlar atın

Hindistan, Pakistan'dan terör örgütlerine karşı somut adımlar atmasını talep etti.

Hindistan'dan Pakistan'a çağrı! Somut adımlar atın
Hindistan'dan Pakistan'a çağrı! Somut adımlar atın
GİRİŞ 09.03.2019 16:39 GÜNCELLEME 09.03.2019 16:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveeş Kumar, Pakistan'da güvenlik güçlerinin "Ulusal Eylem Planı" adı verilen terörle mücadele stratejisi kapsamında yasaklı terör gruplarına karşı başlattığı operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. 

 

 

Kumar, operasyonların yeterli olmadığını savunarak, Pakistan'ın, topraklarında "teröristlere ve terör alt yapılarına karşı" somut adımlar atması gerektiğini söyledi. 

BM'nin "terörizm suçluları, organizatörleri, finansörleri ve sponsorlarının adalet önüne çıkarılması" yönündeki kararına da değinen Kumar, "Pakistan'da terör kamplarının yaygın mevcudiyeti, Pakistan içinde ve dışında kamuoyu tarafından biliniyor." ifadesini kullandı. 

 

 

Pakistan Enformasyon Bakanı Favad Çaudri ise yasaklı gruplara karşı harekete geçildiğini ve kimsenin, "Pakistan topraklarını, herhangi bir ülkeye karşı terörizm amacıyla kullanmasına" izin vermeyeceklerini söyledi. 

Çaudri, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın, Hindistan'dan kendilerine kanıt göndermesini talep ettiğini, ancak Hindistan'ın henüz kovuşturmaya uygun bilgi ve kanıt paylaşımında bulunmadığını kaydetti. 

Pakistan Enformasyon Bakanı ayrıca Han'ın, Hindistan'ı ortak soruşturmaya katılmaya davet ettiğini, Hindistan'dan bu davete de yanıt gelmediğini ifade etti.

Pakistan'da güvenlik güçleri "Ulusal Eylem Planı" terörle mücadele stratejisi kapsamında yasaklı terör gruplarına karşı operasyonlara başlamıştı.

Operasyonlarda, aralarında iki ülke arasındaki gerginliği başlatan, 14 Şubat'ta Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde Hint polis teşkilatına bağlı milis gücü konvoyuna yapılan bombalı intihar saldırısını düzenlediği iddia edilen Ceyş-i Muhammed (JeM) örgütüne üye onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

İslamabad yönetimi ayrıca hafta başında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı uyarınca ondan fazla yasaklı terör örgütünün mal varlıklarını dondurduğunu açıklamıştı.

Pakistan hükümeti, geçen ay ülkenin kuzeydoğusundaki Bahavalpur şehrindeki bulunan, JeM'nin yönetim merkezi olarak kullanıldığı öne sürülen bir medresenin yönetimine el koymuş, ay başında Felah-i İnsaniyat Vakfı (FIF) adlı hayır kuruluşunun faaliyetlerini, Hindistan'ın Mumbai kentinde 2009'da düzenlenen, 150 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının sorumlusu olan Cemaat'ül Dava (JuD) adlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle yasaklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • hıghlander 5 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan'ın Keşmir'de neredeyse 2 asırdır yaptığı müslüman karşıtı,yaşam alanı amaçlı devlet terörünü de bütün dünya biliyor,merak etmeyin.Siz ve Çin,aslında coğrafi ve nüfus büyüklüğünden,kontrolü zor ve askeri ve etnik ve siyasi açıdan, riski yüksek, dokunulduğunda dağılmaya hazır domino taşlarından yapılmış oyuncak kaleler gibisiniz.Bunu da bütün Türk ve İslam dünyası özellikle biliyor.Ama halkların ve milletlerin canı yanmasın diye küresel barış vizyonlu bir politika izliyoruz.Herkes birbiriyle uğraşmaktan vazgeçsin artık,bu işi uzatmayın...lütfennn!
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan’da kendini kuru fasülye gibi nimetten sanıyor. 4. Dünya ülkesi, ne olduğu belirsiz ucuz basit insan müsvetteleri ile dolu bir ülke. Ülkenin yüzde 60’ı tuvalet kullanmayıp dışarı yapıyorlar. Türkiye hem Hindistan hem de Pakistan’a çok sıkı vize uygulaması lazım. Sırf turizm olsun da para kazanalım diye bu ucuz basit hinduları Anadolu topraklarına ayak bastırtmayın. İpini koparan Hintliler ABD nin de her tarafını doldurdular. Aileleri birbirlerine sponsor ola ola ABD nin yüzde 3 kısmını sadece Hintliler doldurdu.
    Cevapla
  • Halkk 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Pakistan'a niye çok sıkı vize uygulasınki! Pakistan halkının kurtuluş savaşında bizler için yaptıklarını unutup, bu sözü sarf etmek ahde vefasızlığın örneğidir. Kaldı ki, Türkiye halkında Pakistan halkına karşı büyük sevgi olduğundan bu gerekçe ile de Pakistan halkı ile ilgili söz konusu talebine itibar edilmesi mümkün değildir.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle sen Keşmir den defol
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?