ABD'nin Türkiye'ye S-400 tehdidine Rusya'dan iki flaş cevap!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Charles Summers'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağı şeklindeki açıklamasını yorumlayan Rus Senatör Vladimir Cabarov, Washington'un tüm baskılarına rağmen Ankara'nın seçtiği çizgiden sapma niyetinde olmadığını belirtti. Bir açıklama da S-400'leri üreten şirket Rostech'den geldi.

ABD'nin Türkiye'ye S-400 tehdidine Rusya'dan iki flaş cevap!
ABD'nin Türkiye'ye S-400 tehdidine Rusya'dan iki flaş cevap!
GİRİŞ 10.03.2019 17:45 GÜNCELLEME 11.03.2019 09:21
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirterek, "F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak" açıklamasında bulundu.

 

 

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, Russia Today'e (RT) verdiği demeçte ABD'nin S-400 füze savunma sistemlerinin alınması konusundaki sürekli baskısına rağmen Türkiye'nin seçtiği çizgiden ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.

"TÜRKİYE'Yİ BİR TAKIM DIŞ GÖRÜŞLERE İKNA ETMEK ZOR"

 

 

Türkiye'nin bir NATO ülkesi ve ABD'nin en yakın müttefiklerinden biri olduğunu, aynı zamanda ittifaktaki ikinci en büyük orduya sahip olduğunu, fakat yine de seçimini Rus hava savunma sistemlerinden yana yaptığını söyleyen Cabarov, sözlerine şöyle devam etti: "Ankara'nın S-400 sistemlerini satın alma konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz. Türkiye otoriter ve ciddi bir ülke, onu bir takım dış görüşlere ikna etmek zor. Rusya kendi silahlarını hiç kimseye dayatmıyor, fakat partnerlerimiz onların kendi sınıfının en iyisi olduğunu görüyor."

S-400'LERİ ÜRETEN ŞİRKETTEN İLK AÇIKLAMA

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech'in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye tedarik edilmesi işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Defense News'e konuşan Kladov, "Türk yetkililerinin istediği bu sistemi, biz de sağlamak istiyoruz. Şu ana kadar anlaşma sorunsuz bir şekilde sürüyor" dedi.

ABD'nin şirketle ortakları arasına girme sorunuyla ne sıklıkla karşılaştıkları sorusuna Kladov, "Birilerinin hoşuna gidip gitmediğine bakmaksızın ortaklarımız ve potansiyel ortaklarımızla işbirliği yapıyoruz. Bu ticarettir. Bunlar sadece iş bağlantılarıdır" şeklinde yanıt verdi.

YORUMLAR 70
  • ortak üretim 5 yıl önce Şikayet Et
    ülke olarak sadece s400 veya s500 değil aynı zamanda rusyanın orta ve uzun menzile sahip kıtalar arası balistik füzelerinide ortak üretmeliyiz. f35 olmazsa rusya ile mig leri ve su larını bizim hürjet, tfx lerimizle harmanlayarak ortak üretebiliriz
    Cevapla
  • ömer faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    alalım s400 sonra S500 sonra S600 . . . sonra S1200 sonra S1300 veeeee S1400 sonra da dünyanın hakimi olalım... vesselam...
    Cevapla
  • Uçak hazır 5 yıl önce Şikayet Et
    Uçak hazır ancak ingilizler den motor beklemek yerine ukranya veya japonya gibi ülkelerden motor ithal ederek yazılım ve gövde parçaları yerli olarak montaj imkanımız var ne eğitimle ne de yedek parça ile vakit kaybetmeyiz, bizi mahçup etmeyecek pek çok alternatifimiz var. ne F.. ne Su, nede Mig bizim için değil
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    işe ilk olarak incirliği kapatmakla başlayabiliriz, Türkiye'nin kimseye ihtiyacı yok
    Cevapla
  • yerlidevri... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman f35ten ustun s400den ustun seyler yapariz o zaman gercekten kimseye ihtiyacimiz kalmaz...
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bağımsız bir devletiz istediğimizi istediğimizden alırız.İşimize gelirse sizden de alırız.İstediğimizde satmazsanız,satanlardan işimize geleni alırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı