Venezuela'nın geldiği korkunç son: Yağma, su savaşı, akaryakıt kuyruğu

Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle başlayan ve bugüne kadar devam eden Venezuela krizi derinleşiyor. Yağmaların başladığı, halkın su bulmak için su şebekelerini patlattığı ülkede durum öyle trajikomik bir hal aldı ki, dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip olmalarına rağmen akaryakıt kuyrukları oluşmaya başladı.

GİRİŞ 12.03.2019 14:36 GÜNCELLEME 12.03.2019 14:58
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Aylar önce Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu tanımadığını söyleyen Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ABD'nin de desteğiyle kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etti. Bu gelişmeyle başlayan ve bugüne kadar devam eden Venezuela krizi derinleşmeye devam ediyor.

 

 

Başta ABD ile Avrupa Birliği (AB) olmak üzere birçok ülkenin Maduro'ya cephe almasıyla cesaretlenen Guaido, kendisini destekleyen herkesi sokaklara çağırdı.

Yağmaların yaşandığı, su kavgalarının olduğu ve akaryakıt kuyruklarının görüldüğü o görüntüler

ÖLÜ SAYISI 120'Yİ GEÇTİ

 

 

Protestoların dinmediği ülkede 5 gündür elektrikler kesik. Caracas yönetimi ise bu kesintilerin ABD'nin sabotajı olduğunu iddia ediyor. Öyle ki, elektrik kesintisi ile doğrudan alakalı olarak ölenlerin sayısı 21'e, kesinti nedeniyle dolaylı yollardan ölenlerin sayısının ise 100'ü geçtiği açıklanmıştı.

Venezuela'dan korkunç haber: En az 120 ölü

YAĞMA BAŞLADI

Sokak olaylarının yaşandığı Venezuela'da halk yağmaya başlamış durumda. Başta besin maddeleri olmak üzere birçok yer yağmalanmaya başlandı. Güvenlik güçleri ise çok sayıda yağmacıyı gözaltına aldı.

HALK SU İÇİN ŞEBEKELERİ PATLATTI, ORMANLARA AKIN ETTİ

Uzun zamandır elektrik verilememesi su sağlayan şebekeleri de etkiledi. Bazı kentlerde evlere su verilemiyor. Susuz kalan halk, su şebekelerini patlatarak evlerine kova ve bidonlarla su taşımaya başladı. Bazı Venezuelalılar ise, su ihtiyaçlarını ormanlardaki derelerden sağlıyor.

PETROL ZENGİNİ ÜLKEDE AKARYAKIT KUYRUĞU

Uzun zamandan beridir ekonomik problemlerin pençesindeki Venezuela'daki durum trajikomik bir hal almış vaziyette. Dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip ülkede akaryakıt istasyonlarının önünde kuyruklar oluşmaya başladı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 96
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH mazlumların yanındadır abd yaptıklarının hesabını elbet bir gün verecektir inşALLAH bizlere de bunu görmek nasip olur "zalimin gücü varsa mazlumunda ALLAH 'ı vardır ................. ALLAH bütün müslümanların yardımcısı olsun.....a m i n
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi getiriyorlar; tıpkı Irak, Suriye, Libya gibi.
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    aptallar kendi sonlarını hazırlıyorlar.saddamı beğenmeyenler kafir coniden medet umdular ,daha mı iyi oldu.saddam en azından kendilerine tecavüz etmiyordu coniler onu da yaptı. bizim de bu olaydan ders almamız lazım ne olursa olsun istikrar dememiz lazım.
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    venezuellalıların bir ve beraber olup devletini desteklemeleri şart, yeni yönetim olsa olsa uşak olur, ileride daha kötü olurlar..
    Cevapla
  • ibraammm 5 yıl önce Şikayet Et
    alenen amerikanin durumu acik ve net. halen ulkede bulunan ahmaklar topluluğu ulkelerini atese veriyorlar. bir olmazlarsa ulke buyuk felaket Yaşar. dogrunun yaninda olmazsalar ulke boyle felakete uğrar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı