Bomba... İsrailli Rotem Sela ve Gal Gadot, Netanyahu'yu fena terletti

İsrailli oyuncu Gal Gadot, Başbakan Netanyahu'nun, "Bu ülke sadece Yahudilerin anavatanıdır" sözlerine tepki göstererek Tevrat'ın 10 emrine atıf yaptı. Ülkenin ünlü mankeni ve oyuncusu Rotem Sela'de sosyal medya üzerinden Netanyahu'ya tepki gösterdi.

Bomba... İsrailli Rotem Sela ve Gal Gadot, Netanyahu'yu fena terletti
Bomba... İsrailli Rotem Sela ve Gal Gadot, Netanyahu'yu fena terletti
GİRİŞ 12.03.2019 17:44 GÜNCELLEME 12.03.2019 17:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Wonder Woman filmindeki kadın kahraman rolüyle ünlenen oyuncu Gal Gadot, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, "Bu ülke sadece Yahudilerin anavatanıdır" sözlerine tepki göstererek "Bu sağcı-solcu, Arap ya da Yahudi, laik ya da dindar olma meselesi değil. Komşunu sev" dedi.

 

 

Gal Gadot, Instagram hesabından İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki gösterdi.

"KOMŞUNU SEV"

 

 

Gadot, "Bu sağcı-solcu, Arap ya da Yahudi, laik ya da dindar olma meselesi değil. Diyalog, barış için diyalog, birbirimize hoşgörü meselesi. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için umudu yeşertmek ve aydınlatmak bizim sorumluluğumuz'' mesajını paylaştı.

Gal Gadot, ''Komşunu sev'' yazarak Tevrat'ın 10 emrine de atıf yaptı.

"BU ÜLKE HERKESİN"

Ülkenin ünlü mankeni ve oyuncusu Rotem Sela'de sosyal medya üzerinden, "Araplar da insandır, bütün vatandaşların eşit hakkı vardır. İsrail tüm vatandaşların ülkesidir" diyerek Netanyahu'ya tepki gösterdi. Netanyahu ise, "Sevgili Rotem, önemli bir düzeltme: İsrail tüm vatandaşlarının devleti değildir. Meclisten geçirdiğimiz ulus devlet yasasına göre sadece ve sadece Yahudi halkının ulus devletidir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hafta sonunda Gadot'nun da arkadaşı olan aktör Rotem Sala nüfusun yüzde 20'sini oluşturan İsrailli Araplar'ın haklarını savunmuştu. Bunun üzerine Netanyahu, ''Aklı biraz karışmış olan halka'' seslendiğini belirterek Instagram'da ''İsrail tüm vatandaşları için bir devlet değildir. Geçirdiğimiz ulus devlet yasasına göre İsrail, Yahudi halkının devletidir ve sadece onlara aittir'' mesajını paylaşmıştı.

İsrail'de 2018'in Temmuz ayında kabul etiği ulus devlet yasasında, "Ülkede kendi kaderini tayin etme hakkı sadece Yahudiler'e aittir, İsrail bir Yahudi devletidir, İsrail dünyadaki tüm Yahudiler'in tarihi anavatanıdır'' ifadeleri yer aldı ve daha önce resmi dil olan Arapça özel statülü dil seviyesine düşürüldü. Yasaya göre ülkenin tek resmi dili ise İbranice...

YORUMLAR 3
  • altunay 5 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Musa peygamber zamanında Mısırlılar yani firavun israiloğullarına zulmediyordu. Şimdi modern israilli firavunlar araplara yani filistinlilere zulmediyor.Büyük savaş gelecek o zaman saklanacak yer bulamayacaklar kefereler.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın uşakları
    Cevapla
  • erdi 5 yıl önce Şikayet Et
    netenyahu sionist tir ırkı yahudi dini yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe