Dünyayı sarsan Boeing krizi büyüyor! ABD de kararını verdi

Kazakistan’da "Boeing 737 Max 8" tipi uçağın uçuşlarının geçici süreyle durdurulduğu bildirildi. Hindistan ve Hong Kong da Boeing 737 Max'lere hava sahalarını kapattı. ABD Federal Havacılık Kurulu ise, Amerikalı şirket Boeing'in, 737 MAX tipi uçaklarının herhangi sistematik bir probleminin olmadığını ve bu sebeple yapılan uçuşları durdurmayacaklarını duyurdu.

Dünyayı sarsan Boeing krizi büyüyor! ABD de kararını verdi
Dünyayı sarsan Boeing krizi büyüyor! ABD de kararını verdi
GİRİŞ 13.03.2019 11:41 GÜNCELLEME 13.03.2019 12:06
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı Sivil Havacılık Komitesinden yapılan açıklamada, Scat Havayolları şirketine ait ülkedeki tek Boeing 737 Max 8 uçağının uçuşlarının bugün itibariyle geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

AMERİKA UÇAKLARINI ÇEKMEYECEK

ABD Federal Havacılık Kurulu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. Kurumun yöneticilerinden Dan Elwell, "Uçaklarda sistematik performans problemi ve uçakları kullanımdan çekmelerine kanıt olacak bir kaynak yok" dedi.

BOEING İCRA KURULU BAŞKANI, ABD BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜP GÜVENCE VERDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın da konuya ilişkin Uluslararası Merkezi Chicago'da bulunan Boeing firmasının İcra Kurulu Başkanı Dennis Muilenburg ile görüştüğü ve uçakların kullanımda kalmasında hiçbir güvenlik probleminin olmadığı konusunda kendisine güvence verildiği de aktarıldı.

 

 

Boeing 737 MAX'ı yasaklayan ülkeler

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağının pazar günü düşmesinin ardından İngiltere, Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülke, bu uçakların uçuşlarını durdurma kararı almıştı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 13
  • YAHYALI 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonrası için yapacağım Seyehatler de BOEİNG uçakları olmaması için seçici olmak istiyorum...FİRMALARIN BİLGİSİNE...Sonra demesinler ki,MÜŞTERİ SAYIMIZ AZALDI...Benden uyarması,siz de gidip BOEİNG UÇAK ALMAYIN FİLONUZA...Mesele ÖLÜM KORKUSU DEĞİL...Mesele "ANLADINIZ SİZ".....
    Cevapla
  • kul ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD ekonomisini düşünür bir şey yok der Avrupa da ABD yi sıkıştırmak için var der sonuç gerçeği Allah bilir
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Araba değilki toplatsın. Abd de getirisi en büyük 1 kaç firmadan 1i olan boeingi sırtı yere gelsin istermi. Rusya çin pakistan türkiye hindistan arabistan katar ürdün olsaydı bu uçak sahibi düşende abd firması uçağı olsaydı durum ne olurdu dersiniz. Aynen öyle abd tazminat açar mahkum eder her ölüye belki 1kaç milyon dolar derdi. Abd pııvvv
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yogurdum ekşi demez tabiki yada diger ulkelere sattiklari ucaklar yazilim ve donanimlari farklidir gerci sattiklari otomobiller ulkelere gore donanim farklari yapiyorlar
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bilinçli düşürme varsa güvence verirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak