İsrail'den Rahmet Kapısı'ndaki mescidi kapatma sinyali

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı'nda yer alan mescidin kullanımına izin vermeyeceklerini belirtti.

İsrail'den Rahmet Kapısı'ndaki mescidi kapatma sinyali
İsrail'den Rahmet Kapısı'ndaki mescidi kapatma sinyali
GİRİŞ 14.03.2019 20:25 GÜNCELLEME 14.03.2019 20:29
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı'nda bulunan mescidin kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi.

 

 

İsrail polislerinin mezuniyet törenine katılan Erdan, Harem-i Şerif'in doğu kısmında yer alan ve yaklaşık 16 yıllık aranın ardından 22 Şubat'ta Filistinliler tarafından açılan Rahmet Kapısı'ndaki mescide ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mescid-i Aksa'yı "Tapınak Tepesi" olarak nitelendiren Erdan, "Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından Tapınak Tepesi'nde (Mescid-i Aksa) yeni bir mescidin açılmasına ve statükoda herhangi bir değişiklik yapılmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

 

 

KAPIYI ZİNCİRLEMİŞLERDİ

İsrail güçleri, 2003'ten bu yana giriş ve çıkışlara kapalı tutulan Mescid-i Aksa'nın doğu surlarındaki Rahmet Kapısı'na inen merdivenlerin başındaki kapıyı 17 Şubat'ta zincirlemişti.

Bunun üzerine 18 Şubat'ta Mescid-i Aksa'da toplanan bir grup Filistinli genç kapıyı kırmış, İsrail polisi gençlerden bazılarını gözaltına almış, Harem-i Şerif'in kapılarını bir süreliğine kapatmıştı.

İsrail polisi 19 Şubat akşamı da Rahmet Kapısı'nda nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı.

Filistinliler, 16 yıl aradan sonra ilk defa 22 Şubat'ta Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı'nın içindeki mescitte cuma namazını kılmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in onayı olmadan Rahmet Kapısı'nın Kudüs Yüksek İslami Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb tarafından açıldığı ve yüzlerce Filistinlinin cuma namazını burada eda ettiği bildirilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Karamanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi Allah aşkına silkinin kendinize gelin bırakın dünyalık boş çıkarları, bu pis kavme sadece lanet okumayla bir yere varılmaz Yaradana sığınıp gösterin kendinizi
    Cevapla
  • mehmet57 5 yıl önce Şikayet Et
    sewn bittin siyonist israil kim olursa olsun ibadet hanelere dokunmucaktın yani eceli gelen it cami duvarına işermiş sende zerre kadar akıl yok hala allahla savaşarak kazanacağını düşünecek kadar ahmaksınız hiçmi ttarihten ders çkartmıyorsunuz gerçi kendi halkını dahi 1. 2. diye sınıflandıran bi sözde devletçilik oynayan bi milletten ne beklersin sadece sonunu hızlandırıyor saatte300km hızla duvara toslamaya gidiyor doktorların da dediği gibi azcık bi ömrün kaldı
    Cevapla
  • Mavi 5 yıl önce Şikayet Et
    Seninde sonun gelecek ey israil bu yaptığın zulüm karşılıksız kalmayacak Allahüteala katında.
    Cevapla
  • Ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bir sinagog kapatılmalı
    Cevapla
  • S&G 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar neyi bekliyoruz daha kötüsü ne olabilir bu zulüm e nezaman dur denilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!