Boeing 737 Max hakkında dünyayı sarsan iddia! Eğer bu gerçekse...

New York Times (NYT) gazetesi, birçok Boeing 737 Max pilotunun uçağın özellikleriyle ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığını ve yeni modeli kullanmayı iPad tabletinden öğrendiğini belirtti.

GİRİŞ 18.03.2019 08:36 GÜNCELLEME 18.03.2019 09:44
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Normalde pilotların saatlerce antrenman yaptığını ve bunu, uçuşun imitasyonunu yapan ve uçağın yeni özelliklerini gösteren pahalı simülatörler yardımıyla yaptığını yazan gazeteye göre, Southwest Airines ve American Airines pilotları defalarca Boeing şirketinden Max modelinin simülatörünü yapmayı talep etmiş, ancak şirket ve ABD Federal Havacılık Kurulu (FAA) pilotların ek eğitime ihtiyacı olmadığına karar vermişti. Pilotlara sadece olası sorunlar ve yeni donanımın nasıl çalışacağı konusunda bilgi verilme yeterli görülmüştü.

 

 

Boeing 737 Max'i test eden bir grup pilotun, ekranlardaki ve motorlardaki değişiklikler dahil uçağın farklı özellikleriyle ilgili 13 sayfalık bir rehber hazırladığı belirtilirken ancak belli şartlarda uçağın burnunu otomatikman aşağı çeken yeni donanım hakkında bilgiye yer verilmediği kaydedildi.

Boeing temsilcileri, hatayı pilotlara ek eğitimin verilmesine gerek kalmadan birkaç hafta içinde düzeltme sözünü verdiğini yazan NYT, Endonezya'daki kazanın hemen ardından MCAS'ın sebepsiz yere arıza çıkarabildiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

 

 

YORUMLAR 38
  • ismet 5 yıl önce Şikayet Et
    yurt ici favori tren olmali binmesi rahat sehir merkezine kadar giriyor misal eskisehir ankara 3 saat evvel havalanina eskisehire inis 5 saat sehir disina tren cok milli ve guvenli yurt ici tren agirlik vermeliyiz
    Cevapla
  • Naci 5 yıl önce Şikayet Et
    Uçağı temize çıkarmaya çalışıyorlar sadece o modelin kullanımımı zor veya pilotlar sadece o modelimi kullanamıyor onuda geçtik görgü tanıkları önce duman çıktığını söylemişler
    Cevapla
  • mehdi 5 yıl önce Şikayet Et
    düşerler daha gerçeğimimi kaldı hayır günah onlara yazılır
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ipad olayi dogru, bunda anormal bir durum yok. Zaten bu pilotlar 737-800 le ucuyor, sistemi biliyor sadece farkliliklar ipad den calisiliyor. Thy da da diger firmalardada bu boyle.
    Cevapla
  • Mehmet77 5 yıl önce Şikayet Et
    Cin birakti bu tip ucagikullanmaI 500 milyar dollar yere mahkum oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması