Toplantıdaki herkes şaştı kaldı! Katar Emiri'nden Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek işleyişine ses yükselttiği BMGK'yı, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de eleştirdi. Al Sani, "BM Güvenlik Konseyi'ndeki ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya gibi ülkelerin vetosu karşısında maalesef hukuk, zayıflara pek yardımcı olmuyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıdaki herkes şaştı kaldı! Katar Emiri'nden Erdoğan'a destek
Toplantıdaki herkes şaştı kaldı! Katar Emiri'nden Erdoğan'a destek
GİRİŞ 07.04.2019 16:39 GÜNCELLEME 07.04.2019 16:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Parlamentolararası Birliği (PAB) 140. Genel Kurulu kapsamında "Parlamentolar barış, güvenlik ve hukukun üstünlüğü için eğitimi destekleyen platform niteliğindedir" başlığıyla yapılan oturumda konuşan Al Sani, günümüzde eğitimin sosyal hak haline geldiğini ve insan haklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

 

 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani "Özgürlüğü önleyen rejimler şiddetten sorumludur. İfade özgürlüğünü ve barışçıl faaliyetleri engelleyen rejimler, durumun şiddete yönelmesi sorumluluğunu taşıyor" ifadelerine yer verdi.

Cehaletin kalkınmanın ve halkların yükselişinin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu vurgulayan Al Sani, cehaletin hoşgörüsüzlüğü ve ırkçılığı da beslediğini belirterek Arap ülkelerinde, eğitimli gençlerin "iyi bir yaşam" için saygınlık, adalet ve özgürlük arayışındaki halk hareketlerine öncülük ettiğini dile getirdi.

 

 

Al Sani, "Ne yazık ki, çoğu kişi adaletsiz hukukun üstünlüğüne inanıyor" diyerek, hukukun üstünlüğü olmadan adaletin olmayacağını vurguladı.

Katar Emiri Al Sani şunları kaydetti: "BM Güvenlik Konseyinde güçlü ülkelerin (ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya) vetosu karşısında maalesef hukuk zayıflara pek yardımcı olmuyor. Yasalar ayrıca saldırgan ve insan hakları ihlallerine imza atan güçlü taraflara uluslararası teminat veriyor. (ABD) Kudüs ve Golan'ı İsrail'e ekleyerek pratikte tanınması gibi zorla toprakları alınanların hukukunu kim garanti edecek?"

YORUMLAR 19
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten avrupa her naneye müslüman dayanışması olmasın diye zıplamıyor mu
    Cevapla
  • msfr 4 yıl önce Şikayet Et
    aslında müslüman ülkeler birlik olsalar ve durumu zayıf olan ülkeleri aralarında kalkındırsalar. ne fakirlik ne güçsüzlük kalır. zalimlerde ellerini uzatamaz. bunların hepsi yanlızlıktan ve ayrı düşmekten oluyor. birlik birlik. tek yürek tek vücut. başka kurtuluş yok
    Cevapla
  • Paşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    hukukun üstünlüğü olmadan adaletin olmayacağını söylemiyor. Adaletsiz hukukun üstünlüğüne inanmak bir işe yaramıyor demek istedi.
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU YANİ... 5 Tane çakala Dünya Emanet Edilemez...
    Cevapla
  • canoğlucan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye öyle hainler geçirdi ki, artık tek adam olan dünya Liderimize güvenmekten başka çare kalmadı.
    Cevapla
  • Cevap'a Cevab 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevap yazan şahıs bilki ülkeleri bir adam ekibiyle beraber yönetir.
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de tek adama
    Cevapla
  • 1299 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli'dan ayrilmayan tek Arap ülkesi Katar'dir. Şimdi gelmiş, Katar bize niye bu kadar yakin diyorsunuz. Müslüman ülkeler bile düşman olmuş bize, birakin ileride safimizda olacak ülkelerle birlikte olalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar