Müslüman ülkede darbe tehlikesi! ABD de harekete geçti, karşı saldırı

Geçtiğimiz günlerde General Halife Hafter'in Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlattığını açıklamasıyla ülkede tansiyon yükseldi. Bugün Libya'nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. ABD Afrika Komutanlığı ise (AFRICOM) Libya'daki personelinin geçici olarak tahliye edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 07.04.2019 15:09 GÜNCELLEME 07.04.2019 15:09
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Libya'nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

 

 

Hafter'e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında Trablus çevresinde sabahın erken saatlerinde çatışma çıktı. Trablus'un güney cephesi ile ilk kez kentin orta kesimlerinden silah sesleri yükseliyor.

Müslüman ülkede 'darbe' hareketliliği: Ülke müftüsü de çağrı yaptı

Çatışmanın, UMH'ye bağlı silahlı birliklerin, Trablus'un doğusundaki Misrata kentinden başkente ulaşmasından birkaç saat sonra başladığı belirtiliyor.

 

 

Yerel medya kaynakları, çatışmaların, Hafter'in dün kontrolü altına aldığı ve 2014'ten bu yana hava trafiğine kapalı tutulan Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde yaşandığını ifade ediyor.

KARŞI SALDIRI BAŞLATILDI

Libya hükümetine bağlı kuvvetler ise, Trablus'un savunması için "karşı saldırı" başlatıldığını duyurdu.

ABD PERSONELİNİ ÜLKEDEN ÇEKTİ

Ülkedeki durumu izlemeye devam edeceklerini duyuran ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Libya'daki personelinin geçici olarak tahliye edildiğini duyurdu.

7 ÖLÜ 55 YARALI

UMH'ye bağlı Yaralı ve Saha Sağlık Birimi Sözcüsü Malik Mersit, özel televizyon kanalı Ahrar'a yaptığı açıklamada, dünkü çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, 55 kişinin yaralandığını söyledi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ, AA
YORUMLAR 40
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi'nin kıymetini bilmedi. Nankör Libya halkı dış günlerin oyununa geldi. Sonuç hüsran.
    Cevapla
  • dede 5 yıl önce Şikayet Et
    detcalın ordusu amerıka
    Cevapla
  • Maxell 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafinin indirilmesine yardımcı olanlar düşünsün!...
    Cevapla
  • atacan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki tüm zillet ittifakı abd nin güdümünde , artık oyverenler de herşeyi biliyor, ama bile abd e razılar aşıklar sevgibu , herşeyini veriyorlar. Ulaşabilecekleri her şeyi vermeyede hazırlar Tabi ellerine geçerse.. şimdilik git gide vahim hal alıyor, oyunları halka değiyor (patetes sebze, secim sandık kaydırma.. germe , kin , nefret,ayrışma , eylem)
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bak yardım etmiyor haftere destek veriyor terablusu al diye çünki organizasyon onun hafter onun adamı sahtekar abd kalleş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı