Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya çok sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

GİRİŞ 08.04.2019 11:11 GÜNCELLEME 08.04.2019 11:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

 

 

SORU: Dün İsrail Başbakanı'nın bir açıklaması oldu. Seçimleri kazandığı takdirde Yahudi yerleşim yerlerinin İsrail'e ilhakı konusunda... Nasıl değerlendiriyorsunuz?

CEVAP: Tabi Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. Bunlar yasal olarak yaptıkları hiçbir şey yok. 48'den bu yana yaptıkları her şey yasa dışıdır. BM'nin aldığı kararlara da aykırıdır. ABD'yi arkalarına almak suretiyle bu adımları atmışlardır. Başkent meselesiyle attığı adımlarla biliyorsunuz başı Amerika çekmiştir. Yine Amerika'nın dayatmasıyla birkaç yer bunlara uymuştur. Golan ile ilgili atılan adımda bunu görüyoruz. Tabi Amerika böyle bir adımı atarken buna BM uymuş mudur? Hayır. BM Güvenlik Konseyi'nden olumlu bir şey çıkmış mıdır? Hayır. Aynı takım elbiseyle çıkıp Amerika'da basın toplantısı yapmak suretiyle oldu bittiye getirmek istemeleri, İsrail'de yapılacak seçim öncesi böyle bir adımın atılması ve Ortadoğu'ya maalesef yeniden bir karanlık gelecek bunların hazırlaması kabul edilebilir bir şey değildir. Bu ziyaretimizde bu da bizim masamızda olacaktır. Bunu da ayrıca görüşeceğiz. Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır. İsrail'in attığı işgal adımlarından yine bu bir tanesi olacaktır. Bu konuda bizler nasıl Filistinlilerin yanında yer aldıysak yer almaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 14
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisim siyonist sözlü ve fiili tehditten anlamaz çünkü onlar korkaktır.Medinede ki Yahudi kabilelerinin akibeti gibi bir akîbete uğraman onlar uslanmazlar.Yahudi ve Siyonist alemine artık
    Cevapla
  • Şafak Bey 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar zamanda tecrübe edildiki bu yahudiler laftan kınamadan anlamıyorlar. bunlar için harekete geçmek gerek. bu zamana kadar o kadar kınadık lanetledik, hangi filistinlinin hayatına kast eden geri durdu ki.!.
    Cevapla
  • Filistin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya tarihine bakacak olursak israilin kendilerine ait bir devleti yoktur.sonradan toprak satın alarak veya zorla gasp ederek kendi kendilerine devlet kurmuşlardır araştırın...türk vatandaşı olarak ne israil devletini tanırim nede öyle bir toplumu ,yahudi toplumu filistin devletinin vatandaşlarıdır. Kendi kendilerine devlet kurmuşlardır..
    Cevapla
  • yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün olayların baş sorumlusu;fakirlikten tutun da insanların katledilmesinden,iğneye,çöpe kadar Yahudilerdir.Silah ticareti yapıp insanlığın yok olmasına,para musluklarını tutup insanlığın açlığa mahkum olmasına,çoluk çocukların katline kadar İsrail sorumludur.Amerika'nın ipi dahi Yahudilerin elindedir.Dünyadaki 5 büyük para baronu yahudidir ve Amerika ile dünyayı yönetmektedir.İslam alemi uyanmalı ve İsrail üzerine harakiri şeklinde uçak sortileri yapıp bütün tesis ve fabrikalarını 1 gecede yerle bir etmelidir.
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    netanyahu senden onceki baskaninizda senin gibi zalimdi kokarak cehennemi boyladi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler