Cezayir halkı yeni Cumhurbaşkanına da ‘hayır’ dedi!

Cezayir'de, Millet Konseyi Başkanı Abdulkadir bin Salih'in geçici cumhurbaşkanı olmasına karşı çıkan binlerce kişi protesto düzenledi.

Cezayir halkı yeni Cumhurbaşkanına da ‘hayır’ dedi!
Cezayir halkı yeni Cumhurbaşkanına da ‘hayır’ dedi!
GİRİŞ 10.04.2019 17:26 GÜNCELLEME 10.04.2019 17:26

Cezayir’de Abdulaziz Buteflika'nın istifa etmesinden sonra Millet Konseyi Başkanı Abdulkadir bin Salih'in geçici cumhurbaşkanı olmasına karşı olan binlerce kişi sokakları doldurdu.

Buteflika'ya yakınlığı ve rejime bağlılığı ile bilinen bin Salih’in de istifasını isteyen vatandaşlar bir kez daha hükümet karşıtı protesto düzenledi. Rejim karşıtı sloganlar atıp pankartlar açan vatandaşlar amaçlarının Buteflika yanlısı herkesi hükümetten uzaklaştırmak olduğunu belirtti. 

"PROTESTOLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Sakin bir atmosferde geçen protestolara katılan 25 yaşındaki tıp öğrencisi Sair Omer de protestolar hakkında, “Buteflika’ya ait sembollerin hepsini imha edene kadar protestolarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçici Cumhurbaşkanı bin Salih basına yaptığı açıklamada ülkede şeffaf ve muntazam bir seçimin gerçekleşeceği konusunda vatandaşlara söz verse de Cezayirlilerin bin Salih’in istifa etmesini istemeleri konusunda kararlı olduğu kaydedildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!