Rusya'dan Türkiye açıklaması: Su-57'yi ortak üretebiliriz

Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü ve Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko, ABD F-35 vermezse, gelecekte Ankara ile Moskova’nın Rus Su-57 uçağı alımı konusunu görüşebileceğini ve olası bir anlaşma durumunda ortak aksam üretimi yapılabileceğini ifade etti.

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Su-57'yi ortak üretebiliriz
Rusya'dan Türkiye açıklaması: Su-57'yi ortak üretebiliriz
GİRİŞ 12.04.2019 17:40 GÜNCELLEME 12.04.2019 17:40
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemine ait bazı aksamaların Türkiye topraklarında ortak bir şekilde üretilmesi olasılığını gözden geçirdiğini söyledi.

 

 

Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü ve Rusya Savunma Bakanlığı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko, ortak üretim konusunun Türkiye'nin ne kadar hazır olduğuna bağlı olduğunu belirtti.

Korotçenko şunları söyledi: "İki tarafın savunma endüstrisi komisyonları arasındaki uzman çalışmaları sırasında birlikte silah üretimi konusu netliğe kavuşturulabilir. Belli ki şimdi böyle bir ihtimal görülüyor. Türkiye S-400 alırsa, sistemler için taşıyıcı çerçeve üretebilir. Türkiye'de yapılacak sistemlerin Rus hava savunma sistemleri ile entegrasyonu mümkün. Elektronik teçhizat parçalarının üretilmesi de mümkün, sözgelimi, bilgi görüntüleme ve yansıtma araçlarının... Tüm bunlar Türkiye’nin askeri endüstrisinin belirli becerilere sahip olup olması ile ilgili. Türkiye’nin parçaları üretmede hangi sorumlulukları ne kadar sürede alabileceğinin anlaşılmasının ardından konu, uzmanlar arası detaylı görüşmeler sırasında çözülebilir."

 

 

ABD F-35 VERMEZSE, SU-57 İÇİN GÖRÜŞÜLEBİLİR

Korotçenko'ya göre, ABD, Türkiye'ye F-35 vermezse, önce Su-35 alımı, sonra da beşinci nesil Su-57 uçağının alınması konusu görüşülebilir. Su-57 anlaşması dahilinde, ortak üretim ve Türk hava endüstrisi kurumunda uçağın toplama çalışması yapılabilir. Her şey Türkiye'nin ortak projeler gerçekleştirmeye ne kadar istekli olduğuna bağlı.

YORUMLAR 89
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Su-57 ler havadan havaya muharebe için tasarlanmış uçaklardır.F-35 ler ise düşman mevzilerine gizlice sızıp bombardıman yapmak üzere tasarlanmış radarda izi çok ufak olan uçaklardır.Biz F-35 leri F-7 lerin yerine almak istiyoruz.Aynı zamanda geliştirdiğimiz bazı füzelerde F-35 e göre geliştiriliyor.Birde yapacağımız uçak gemimize ancak F-35 ler inip kalkabilr.Şu an için F-35 lerin yerine alabileceğimiz muadil uçak yok.Su-57 F-35 in muadili değil.Su-57 F-22nin muadili
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse dostumuz değil. Her şeyi kendimiz yapmak zorundayız. Canlı kedi ölü aslandan iyidir.
    Cevapla
  • E.A 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne gereği var canım? biz sizi koruruz anlayışı artık yavaş yavaş tarihin çöplüğüne gönderiliyor ve yerine biz kendimizi koruruz anlayışı geliyor. Bundan sonra bu anlayış hakim olacak İnşallah Rus malları, Amerikan mallarına göre hem daha ucuz hem daha kaliteli. Kaliteli derken en azından Amerikanın Türkiye'ye vermek istediği türlerinden daha kaliteli demek istedim.
    Cevapla
  • hyr 5 yıl önce Şikayet Et
    fabrika türkiyede olacaksa neden olmasın.
    Cevapla
  • Erdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Açık ve net ABD uçakları eşşekngibi verecek ama vermese daha iyi olur.belki maddi kayıp olur ama Rusya ile iş birliğinde kazanım hiçte küçünsenemez.heleyi ABD uçağının kodlarının ABD nin elinde olacağı düşünüldüğünde bir savaş anında o uçakları uçurtmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi