Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın sıkı duruşunu...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin benzeri görülmemiş baskısı karşısındaki sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın sıkı duruşunu...
Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın sıkı duruşunu...
GİRİŞ 14.04.2019 15:43 GÜNCELLEME 14.04.2019 15:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan bir programda konuşan Peskov, Moskova’nın ABD’nin Türkiye’ye benzeri görülmemiş baskısına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkı duruşunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

 

 

Peskov, “Prensipte egemen olarak, bağımsız bir şekilde hareket edebilen ülkelerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Rusya da, Türkiye de bu ülkeler kategorisinde yer alıyor. Gerçekten de benzeri görülmemiş bir baskı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeterince sıkı ve otoriter duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

Peskov, sadece böyle bir tutum çizgisinin özgür ve egemen bir diyaloğun kurulmasına imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz çarşamba günü S-400 füze savunma sistemlerinin teslimatı konusunda, "Nereye gidersek gidelim herkes S-400'ü soruyor. Dışişleri Bakanımıza, diğer bakanlarımıza her yerde S-400 soruluyor; ‘alıyor musunuz almıyor musunuz, niye almıyorsunuz, vazgeçin, bırakın falan.' Bizler de ‘bu bizim bitmiş bir işimiz, her şeyimiz tamam' diyerek cevap veriyoruz. S-400 füze savunma sisteminin Temmuz'da teslimi söz konusu idi, belki öne de çekilebilir" demişti.

YORUMLAR 14
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus türk venezuela iran birliği kuralım
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahinrusu anladi bizim ruslar anlamadi.
    Cevapla
  • Talayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhuriyetinde darbecilere çanak tutacaksın bu ülkenin özgür iradesini ayaklarının altına almak isteyeceksin ondan sonrada uyanan Türkiye'ye baskı yapıp kendini savunmasına engel olmak isteyeceksin kusura bakma hava savunmamızda yapacağız nükleer silahımızıda yapacağız siz engel olmak istedikçe biz çalışacağız devletimizin yetkili birimleri kıvılcım Romanya kıyılarında çıkacak sonra Girit Kıbrıs ve Suriye Irak en nihayetinde İran da bitecek yeni devletler kurulmaya çalışılacak Abd bin Ortadoğu planına Almanya hariç tüm Avrupa razı fakat onlarda boyun Eyecek değerli yetkililer Romanya'ya dikkat edin !!!!!!!!!
    Cevapla
  • soru 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya suriyede venezuella da ne yaptı da TR ye akıl veriyor?
    Cevapla
  • Sosyolog 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapaydı? abd gibi heryere burnunu mu sokaydı? Egemen bir devlete dış müdahelede bulunmak abd gibi çarpık bir zihniyetin eseridir.. Rusya kendini abd gibi dünyanın kabadayısı olarak görmüyor o yüzden olabilir mi acaba?
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya´da Türkiye gibi ülkesini halkini ülke emniyetini korumak iyle$tirmek geli$tirmek isteyen bir ülke.Bence Erdogan yerine chp olsa rusya bu kadar asla yakin olmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı