Kuzey Kore yeniden harekete geçti!

Washington Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi, Kuzey Kore'nin ana nükleer santralinden gelen uydu görüntülerinin, nükleer bomba yakıtının üretimi ile bağlantılı olabileceğini açıkladı.

Kuzey Kore yeniden harekete geçti!
Kuzey Kore yeniden harekete geçti!
GİRİŞ 17.04.2019 12:12 GÜNCELLEME 17.04.2019 12:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nükleer yakıt üretiminin, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Şubat ayında Hanoi'de yaptıkları ikinci zirvenin, nükleer silahlardan arınma anlamında herhangi bir sonuç üretemediğini kanıtlayacağı belirtiliyor.

 

 

Washington Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi, Kuzey Kore'nin Yongbyon nükleer tesisinde çekilen 12 Nisan tarihli uydu fotoğraflarının, uranyum zenginleştirme tesisi ve radyokimya laboratuvarı yakınlarındaki beş özel vagonu gösterdiğini açıkladı.

Düşünce kuruluşunun raporunda "Geçmişte bu özel vagonlar radyoaktif malzemenin taşınması ve yeniden işleme çalışmaları sırasında görüldü" denildi.

 

 

Guardian gazetesine konuşan, Simson Center adlı düşünce kuruluşundan Kuzey Kore uzmanı Jenny Town "Kuzey Kore'yle Yongbyon konusunda bir uzlaşma olmadığı için, Hanoi'den bu kadar kısa süre sonra bir şeyler yapmaya başlıyor olmalarındaki zamanlama ilginç" dedi.

Trump, son bir yılda Kuzey Kore lideri Kim ile, Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit eden nükleer programından vazgeçmeye ikna etmek için iki kez görüştü. Ancak görüşmelerde pek bir ilerleme sağlanamadı.

Hanoi görüşmeleri, Trump'ın Kuzey Kore'nin tüm nükleer silahlarını ve işlenebilir nükleer malzemesini ABD'ye teslim etmesi karşılığında, bu ülkeye yönelik tüm ambargoların kalkmasını öngören "büyük anlaşma" teklifi üzerine çökmüştü.

Trump, Kim'in Yongbyon tesisini kapatılmasını da öngören kısmi nükleer silahlardan arınma adımları önerisini reddetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ujlpk 5 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreyle abd ve nato yüzünden ve bizim o zamanki basiretsiz akıllsız siyasetçiler yüzünden ural altay dil ailesi olduğumuz kuzey koreyle hiç yoktan düşman ettiler bizi halbuki kuzey kore moğol ve malay kökenli bizede dolaylı olsa akrabadır ama ne yazıkki emperyalistler bizi birbirmize düşürdüler 2. dünya savaşına girmeyen türkiye ne yazıkki kuzey koreye abd ve nato yüzünden asker göndererek kore savaşına giriyor yazık
    Cevapla
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Alimlerin hadis yorumuna gore Israil Irana Basra korfezine saldirir. Iran misilleme yapar. Bunun uzerine ABD Korfez ulkeleri ile Irana saldirir. ABD IRAN in her yerine fuze yagdirir. Bombardiman ucaklari ile havadan saldirir. Rusya Irana her turlu destegi verir. Iran da ABD nin basra korfezindeki donanmasini batirir, korfez ulkelerine fuze yagdirir. ABD Iran a karadan girerken 60 Bin sii yi katleder ve savasi kaybeder. Sicak denizlere inmeyi isteyen Rusya Avrupaya saldirir yakar yikar. Dunyanin baska yerlerinde de savaslar olur. Japonya Çin e saldirir Ural daglarina kadar gelir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!